Novak Đoković još jednom je pokazao da je čovek s velikim srcem i da brine o svojoj zemlji i ljudima kojima su potrebni pomoć i podrška. Kako Kurir saznaje, najbolji teniser u istoriji belog sporta pomaže ljudima u Srbiji koji žive na selu.

On je, kako kaže naš sagovornik koji je upućen u celu priču, do sada pomogao porodicama u oko tridesetak sela i tu neće stati.

profimedia-0922527136.jpg
Profimedia 

Novak, tvrdi naš izvor, kupuje sve što nedostaje jednom domaćinstvu, a potrebno je za obavljanje poljoprivrednih poslova. U svemu učestvuju i advokati iz Amerike, a potpisuje se ugovor u kojem stoji bitan uslov koji oni kojima je uručena pomoć moraju da ispoštuju.

U pitanju je to da ljudi sve ono što im Novak daruje, ne smeju da zloupotrebe, tačnije nikako ne smeju to da otuđe. S tim potezom tenisera niko nema problem i svima je jasno da on samo želi da bude siguran da ono što daje kao pomoć, neće niko iskoristiti na loš način.

profimedia0892512284.jpg
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

U sve ovo uključena je i njegova supruga Jelena. Opšte je poznato da su njih dvoje pomogli mnogo puta bolesnoj deci i ljudima koji nemaju uslove za život, a velike novčane donacije su dali bolnicama tokom korone. On je tada pomogao Italiji sa znatnom svotom, a prethodno je i Srbiji donirao čak milion evra za pomoć u borbi protiv ovog virusa.

Kada je bilo neophodno, i Novom Pazaru je donirao pet miliona dinara, a doktorima na Kosovu i Metohiji nova sanitetska vozila.
Osim Srbiji i Italiji, Nole je tokom korone pomogao i Španiji, a na tome mu je lično, i to javno, zahvalio njegov veliki rival Rafael Nadal.

Novak Đoković je 2012. dobio dva izuzetna priznanja za tu godinu - Artur Eš humanitarac godine, koje se dodeljuje za izuzetne humanitarne doprinose, i nagrade ATP vorld tur No 1, koju dobija teniser koji završi sezonu na mestu broj jedan svetske rang-liste.

Pre dve godine teniser i njegova supruga dobili su i specijalnu nagradu Humanitarci decenije, koju im je dodelila humanitarna organizacija "28. jun".
Dugo možemo nabrajati dobročinstva velikog tenisera, ali ono što je sigurno jeste to da će Novak i njegova supruga Jelena i dalje pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem