Ispovest Nede Ukraden u emisiji "Dalibor Petko Show" gledaoce širom Balkana vratila je u osamdesete.

Za nekoga su to bile lepe godine, za nekoga i ne baš, za pevačicu lično reč je o vrlo stresnom i dakako prelomnom periodu.

whatsapp-image-20240711-at-6.22.45-pm.jpg
Promo 

Pred kamerama se prisetila suza, uopšte dešavanja, koje su dovele do njih i iz korena promenile njen način razmišljanjam i rada.

Tek što se razvela od Milana Bilbije Neda je otpočela saradnju sa Marinom Tucaković, Đorđem Novkovićem i Rajkom Dujmićem, koji joj je uradio pet pesama, između ostalog mega hit "Zora je".

Pomenuta pesma pevačici je donela svetsku popularnost, prevedena je na čak 13 jezika, ipak sam proces njene izrade koštao ju je patnje i suza.

- Pesma se zvala "Jovane labude". Rekla sam Đorđu Novkoviću da to promeni, ne mogu muškarcu pevati labude. Predložili su da pesma bude "Milane labude", a ja se taman razvela od Milana i rekla da me mogu ubiti, ali da to neću pevati - počela je prisećanje Neda pa dodala:

neda-u.jpg
Promo 

- Kad sam rekla Rajku Dujmiću da neću da pevam, on se naljutio i prekinuli smo saradnju. Uzeo je sa sobom pet pesama koje smo već snimili. Toliko sam bila u šoku da sam ostala da plačem i jecam u studiju, nisu mogli da me uteše.

- I nakon toga imali smo svađe oko teksta. Marina Tucaković je satima govorila da ima ideju, a ništa se nije događalo.

- Svi smo nešto pisali. Pa su predlagali da pevam Zorane, Dragane, govorili su što će ti ova zora. Ja sam napisala "Zora je svanula'", a Marina nadopisala "Suza je iz oka kanula".

Ispovest Nede Ukraden, u kojoj je iscrpno prepričala dešavanja koja su iz korena promenila njen život, dogodila se pred Rajkovom udovicom Snežanom Dujmić sa kojom je ovih dana obnovila saradnju te se nada još jednom hitu.

Kurir.rs/Story

 Bonus video:

instagram/neda.ukraden NEDA UKRADEN SA GENERACIJOM IZ GIMNAZIJE