Pevačica kultne splitske grupe Magazin Andrea Šušnjara oprašta se od tog benda. Kako je ona napisala na svom profilu na Instagramu, u Splitu, gde je cela priča počela pre čak 14 godina, grupa Magazin odradila je svoj poslednji nastup u ovom sastavu.

screenshot-13.jpg
Printskrin/Instagram 

Doduše, s Magazinom je čeka još samo jedan nastup. Taj poslednji biće sledećeg petka u Bjelovaru i tada Andrea i zvanično više neće biti deo grupe.

"Istovremeno sam srećna i uzbuđena zbog nadolazećih promena i novih projekata, ali i tužna što napuštam kolege i što više nećemo deliti pozornicu. Poslednjih 14 godina živim Magazin i jesam Magazin. Puno je to vremena... Moram tek da otkrijem ko je Andrea Šušnjara van Magazina," rekla je u julu u velikom intervjuu za Story.

Tada nam je otkrila i zašto napušta grupu.

screenshot-14.jpg
Printskrin/Instagram 

"Pravi razlog odlaska iz grupe Magazin je moja želja za promenom. Odsad ću sebi biti na prvom mestu. Razmišljam o budućnosti i dovodim svoj život polako u red. Trebalo mi je puno vremena da donesem ovu odluku, nisam je donela preko noći," rekla je. Pevačicu Andreu Šušnjara šira javnost upoznala je kada je 2004. nastupila na Dori, a 2009. je s Igorom Cukrovom pobedila na Dori i nastupila na Eurosongu gde su uspeli da uđu u finale.

Andrea se rodila 26. februara 1987. u Splitu, a od 2010. peva u grupi Magazin. Njene pevačke mogućnosti Tonči Huljić uočio je kada je kao 16-godišnjakinja pohađala časove pevanja u razredu s Huljićevom ćerkom Hanom. Četiri godine kasnije, Jelena Rozga krenula je u solističku karijeru, a Magazin je za pevačicu uzeo Ivanu Kovač. Naime, na lekarskom pregledu ustanovljeno je da Andrea boluje od opake bolesti.

"Ne volim danas previše da pričam o tome jer je sve to, hvala bogu, iza mene. Sve to što sam prošla nije bilo lako, od operacije koja je usledila samo dva dana nakon što mi je otkrivena cista na jajniku, do tri ciklusa hemoterapija koje sam prolazila. Ali, nikad se nisam predavala, nisam gubila veru ni snove o tome da želim da postanem pevačica," rekla je Andrea u razgovoru za Jutarnji list 2010. godine. Dodala je kako su joj Vjekoslava i Tonči u međuvremenu postali poput članova porodice te je zahvaljujući njihovoj veri u nju nastupila na festivalima. Otkrila je i da bi postala članica grupe Magazin čekala sedam godina, ali da se sve na kraju isplatilo. Zaključila je da svoju budućnost vidi za mikrofonom.

screenshot-12.jpg
Printskrin/Instagram 

"Da nije bilo Tončija, ne bih danas bila ovde. Pomogao mi je u životu i u karijeri više nego što on misli i zna da jeste. Doživotno sam mu dužna i zahvalna jer mi je dao priliku. Bila sam devojčica u teškoj situaciji i on mi je pomogao. Iako me nije poznavao, ponašao se prema meni kao da sam njegovo dete. Imao je puno strpljenja sa mnom i učio me kako se radi ovaj posao, a ja sam upijala svaku rečenicu koju mi je rekao. Sam Bog ga je poslao u moj život. Kada sam odrasla i stala na noge u grupi, video je da odrađujem u Magazinu sve što treba i kako treba pa me pustio samu i nije se više mešao. Osnovao je svoj novi bend Madre Badessa, a ja sam nastavila hrabro voditi ovaj bend najbolje što znam i uspela sam jer posao nikada nije patio. Volela bih možda da je bio malo više prisutan u grupi jer bi meni bilo puno lakše," rekla je za Story u julu.

Andrea je otkrila i da ima problema sa štitnom žlezdom.

"Bilo je izazovnih i teških dana i nastupa, ne samo zbog problema sa štitnjačom. U 14 godina ni jedan koncert nije bio otkazan ni odgođen zbog mene i na to sam jako ponosna. Sve sam koncerte uvek odradila profesionalno. I pod visokom temperaturom i kada sam se osećala loše, nikada nisam dopustila da to publika primeti. Pevala sam čak i kada sam imala upalu pluća tako da probleme sa štitnjačom ne doživljavam kao nešto preterano ozbiljno," dodala je.

Kurir.rs/Story.hr

 Bonus video:

Kurir TV STARS EP 405