Stefan Gligorijević i Borko Vujičić Bore, iz poznate beogradske rep grupeTHCF, obradovali su mnogobrojne fanove odlukom da dvodecenijsku muzičku karijeru obeleže velikim koncertom u Beogradu, zakazanim za 9. novembar.

U razgovoru za naš portal, podsetili su se početka karijere i progovorili o rodoljublju koje, smatraju, fali na srpskoj muzičkoj sceni.

IMG_8860.JPG
Privatna Arhiva 

- Muzika je oduvek naše oruđe da ukažemo na probleme koji postoje u društvu, te da i na taj način pomognemo svom narodu. Srbija je zemlja svih nas. Nismo se sklanjali i krili ljubav prema domovini, svidelo se to nekome ili ne. To je glavni razlog zbog kog spominjemo i Kosovo i Metohiju kroz pesme. Ne radi se o Srbovanju već o osećaju za srpski narod koji tamo živi. Ko jednom ode na Kosovo i Metohiju, oseti bol i tugu našeg naroda, a to nije lako prevazići. Odete sa ljubavlju i željom da podelite patnju onih kojima je potrebna solidarnost naroda - ispričao je Borko na šta se nadovezao njegov kum i kolega Stefan.

 - Svi možemo biti patriote putem društvenih mreža i za javnost. Možemo pevati pesme koje predstavljaju junaštvo u kafanama

i fotografisati se sa podignuta tri prsta dok ide “Vidovdan”. Treba da se pokažemo kao Srbi na malim stvarima i u svakodnevnim situacijama kad treba da se pomogne starijem, komšiji, da se ne truju gradovi smećem. Ne smemo da ćutimo i da se pravdamo da smo u muzici, a ne u društvenim temema. Problemi Srba u bilo kom delu zemlje ili kontinenta, problemi su svih nas. Zato sa ponosom spomenemo sporne teme kroz stihove, i to ćemo nastaviti dok god smo na sceni - priča Stefan za Kurir.

IMG_8869.JPG
Privatna Arhiva 

Kako su objasnili, na predstojećem koncertu biće svega, te će publika moći da uživa u starim rep hitovima, ali i u novim koji su komercijalniji.

- Mnogi su nas pitali da li ćemo pevati naše stare pesme. Naravno da hoćemo. Na njima smo potekli i uz tvrd rep su nas zavoleli. Ispoštovaćemo svaki period našeg stvaranja. Sve nas to čini onim što smo danas. Obećavamo spektakl i verodostojno ćemo obeležiti dve decenije koje su iza nas prvenstveno zbog svih onih koji nas prate i slušaju svih ovih godina - zaključio je rep dvojac za Kurir.

Maša Kostić

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 405