Za sebe kaže da je multimedijalni umetnik iz Zemuna i da je rođen onda kada je napisao prvu pesmu, a mnogo ih je. Ima onih koje su izvedene uz muzičku podršku, u rep ritmu, ali i one koje su bile na stranicama knjiga.

Ipak, godinama unazad nedostaje ta suptilna kritika i analiza svakodnevnih dešavanja, a današnji gost "Pulsa Srbije" bio je upravo Radenko Stojanović poznatiji kao Vudu Popaj.

Prvo je pričao kakav je osećaj stati pred kamere, s obzirom na to da se ne pojavljuje često pred njima:

- Pa nemamo mi mnogo izbora, koji ne pripadamo tim nekim ekipama, da ne idem u dalje objašnjavanje. Imamo internet i to nam je sredstvo prezentacije i primetno je da ljudima nedostaje, govore mi da samo nešto kažem, a opet, sa druge strane, oni koji su na televizijama, opet je neka druga priča gde oni nekome trebaju. To je nekako podeljeno, ali zahvaljujem se na prilici što mogu da dođem kod vas, vi ste uvek pratili moj rad i da obradujem fanove koji su željni mog pokazivanja.

Kurir televizija VUDU POPAJ GOST "PULSA SRBIJE": Evo zbog čega se nije pojavljivao toliko godina u javnosti

Potom je odgovorio na pitanje novinarke Kurira Ljiljane Stanišić zbog čega je ovakva situacija na našoj muzičkoj sceni:

- Sve se izmešalo, rok ide u pop, pop u nešto treće. To je skup raznih okolnosti, živimo u vremenu, u 2024. godini, i tempo je brz, a on donosi promene, nema se vremena, zato je muzika svedena, zato postoji autotjun, mada često to zvuči nerazgovetno, neki smatraju da to nije ni muzika. Ti možeš da kritikuješ koliko hoćeš, ali je to bezvredno ako ništa ne radiš i ne kažeš. Postoji i onaj old skul, gde pokušavaju mene da uvuku, ali ne pripadam ni jednima, ni drugima, nekako sam svoj. Oni to tako definišu, da sakriju neke druge pobude, mislim da promovišu kriminal ti stari reperi, a suština toga je agresija, nasilje, a sada kada neki klinac to upoređuje, a kažeš mu da ne sluša trep, pa šta da sluša? To je stanje ovog vremena, kao što je nekada bilo više vremena da se odsluša melodija, tekst, da se studioznije uđe u materiju, a sada je drugo vreme.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

MONDO/Anastasija Đonović i Mia Radulović IVONA HIP HOP