Lina Božović Marković bila je zvezda devedesetih godina kada je harala estradnom scenom, a jednim hitom ispisala je istoriju. U jeku karijere je nestala sa estrade zbog porodične tragedije koja joj je promenila život iz korena.

c.jpg
Printscreen 

Lina je gostovala u novoj emisiji Kurira "1na1" autora i voditelja Jovane Matić Đokić i prvi put ikada govorila o svom poslovnom, ali i privatnom životu. 

Lina Bumbar prvi put ikada o najvećoj traumi i samoubistvu oca
Kurir 

Pevačica se prisetila prvih poslovnih koraka, druženja sa najpoznatijim denserima devedesetih, ali i svih uspona i padova koji su je pratili kroz život. Na samom početku razgovora otkrila je detalje tragedije koja ju je potpuno poremetila, ostavila neizbrisivu bol ali i detalje borbe i suočavanja sa nemilim događajem. 

- Moj otac je mene video kao najbolju i najveću. Mnogo me je savetovao, nije mogao uvek da bude prisutan pored mene i ako je želeo, kada mu se otrgnem, uvek mi je na izlazu govorio "Samo čuvaj obraz kćeri, sve može da se opere ali samo to ne". Čak i kad ga više nije bilo i kad sam se polako povlačila sa muzičke scene, uvek sam pamtila sve njegove reči... Bila sam klinka, sva u oblacima, ali on je puno pričao sa mnom i ušlo mi je u glavu. Ukazivao mi je na to da uvek treba da razmišljam svojom glavom a ne tuđom. Uvek mi je to bila vodilja čak i kada nije bio sa mnom. On je izvršio samoubistvo, ne znam šta se desilo. Ali znam šta se desilo meni. Imala sam tada 16 godina, izašao je tek drugi CD. Krenula je kampanja i sve se slagalo, ali on je odlučio da nas napusti. Tog momenta nije ubio samo sebe, ubio je i mene na neki način. Trebalo mi je dugo vremena od tih rana da se oporavim. Osam godina mi je trebalo da prihvatim da ga više nema. Vremenom, kroz svoje ćerke sam neke stvari shvatila. On je to uradio u 39. godini, bio je iz zdrave porodice, samo ga od jednom nema i naravno da je bilo traumatično - govorila je Lina i dodala:

Lina Bumbar prvi put ikada o najvećoj traumi i samoubistvu oca
Kurir 

- Svako u porodici je dao neki doprinos u nekom daljem razvoju i životu. Majka, tetka, pa se uključe stric, društvo. Meni je trebalo samo da me svi puste. Bila sam u Beogradu i odvojena od sestara, imala sam potpuno drugi stil života. U Podgorici sam uvek bila poslušna ćerka, a kada sam u Beogradu bila sam posvećena onome što smo radili. Kad se to desilo, volela sam da boravim kod mojih, ali na kratko. Remetilo me je što nisam znala ni šta ću, ni kud ću, ni kako ću... Svi su mi rekli da pazim kako se ponašam i da ne uznemiravam majku i babu. Tu sam se potpuno blokirala...

Celu emisiju pogledajte u nastavku.

 Bonus video

Kurir TV STARS EP 405