Pevačica Silvana Armenulić izgubila je život je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10.oktobra 1976. godine na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, u 37. godini. Sa njom u kolima su bili i njena sestra Mirjana Barjaktarević i muzičar Rade Jakšić, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji su takođe stradali. 

353569-tose-edit.jpg
Privatna Arhiva 

Njenu smrt pratile su brojne misteriozne okolnosti. Prema rekonstrukciji nesreće, automobil se na ravnom putu kretao brzinom od oko 150 kilometara na sat, a onda je iznenada počeo da prelazi u levu, suprotnu traku i usledio je sudar sa kamionom. Vozač kamiona je kočio, ali je bilo kasno. 

U kanalu pored puta nađena je polomljena violina, a jedna od misterija koju je za sobom ostavila Silvanina smrt bila je ta da su u vreme kad je već uveliko trebalo da budu u Beogradu, bili tek na pola puta.

- Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim. Na svaku godišnjicu Silvanine smrti idem na njen grob, a nekad odem i bez nekog formalnog povoda. I naša ćerka Gordana uvek sama posećuje majčin grob, ne voli da ide kada je gužva. Nerado o tome govori, što je razumljivo, jer je imala samo 12 godina kada je Silvana poginula - ispričao je svojevremeno Silvanin udovac Radmilo Armenulić i nastavio:

2914343-mirijanaisilvanaarmenulic-ff.jpg
Zoran Kuzmanović Munja 

- Postavio sam na grobu dva bela goluba od mermera. Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra. Ničega se nije bojala. Volela je brz život i uzbuđivale su je opasnosti. Jednom je u Nemačkoj zalupila vrata stana, a ključ je ostao s unutrašnje strane. Izašla je na sims širok oko 40 centimetara po kome je, na visini od dvadeset metara, obišla kuću i kroz prozor na kupatilu ušla u stan. A kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna.

Silvanina i Mirjanina sestra Dina je jednom prilikom ispričala kako je izgledao njihov poslednji susret.

stars-branko-pesic-silvana-armenulic-foto-printscreen-shutterstock.jpg
Kurir Arhiva 

- Dan je počeo uobičajeno, a Silvana i Mirjana počele su da se spremaju za put. Trebalo je da i ja pođem s njima, ali ostala sam kod kuće da bih pogledala film. Kad su krenule, Mirjana se vratila na vrh stepeništa i poljubila me. Nikad nisam čitala izveštaj sa obdukcije. Čitala su ga moja braća koja su mi rekla da ja to ne uradim. Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće kad je poginula -  ispričala je Dina nakon nesreće i otkrila još jedan potresan detalj:

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir televizija "KAKO NIKADA NIJE ČUO IZRAZ OD SILVANE DO NIRVANE" Voditeljka u neverici jer POZNATI reper nije znao ko je Silvana Armenulić