Starleta Tijana Ajfon prisustvala je ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Ona je ovom prilikom otkrila da iako nema puno vremena za knjige, voli da pročita neko lagano štivo.

- Čitam knjige, ali isključivo ispovesti, ne volim drame i teške knjige, volim laganije, tipa ispovesti, to je nešto što sam poslednje pročitala. Nemam vremena za filmove, a kamoli za knjige, sramota je reći, ali retko kada se to desi - rekla je ona, pa otkrila i koju knjigu je poslednju pročitala:

whatsapp-image-20221107-at-3.00.01-pm.jpg
Privatna Arhiva 

- Mislim da sam pročitala "Ispovesti iz harema". To je jako poučna knjiga, preporučile su mi starije žene da pročitam, ali su mi rekle: "Nisi ti glupa kao ova devojka što je to uradila".

Tijana je ovo prilikom bila iskrena i priznala da nije pročitala nijednu lektiru dok je išla u školu.

whatsapp-image-20240507-at-6.18.59-pm.jpg
Petar Aleksić 

- Gde si mene našao to da pitaš? Nijednu lektiru nisam pročitala, nijednu! Sramota je reći, ali majka mi je čitala "Belu grivu" da bi mi prepričala i baš me je zbog toga kritikovala, ali je videla da ne zna šta će sa mnom, pa bolje da mi prepriča. To je poslednje što sam se sećam iz škole, te neke "Bele grive", ne znam ni o čemu se radi ako hoćeš iskreno - rekla je ona.

"Ne brini ništa, ti ćeš se snaći u životu"

Tijana se osvrnula i na svoje školovanje, rekavši da su je profesori i nastavnici uvek voleli, jer je uvek bila "blesava". Iako je bila draga svojim profesorima, kaže da ih danas retko sreće i da se na slučajne susrete uvek oduševe kad je vide.

viber-slika-20240418-211750078.jpg
Privatna Arhiva Kurir 

- Sećam se učiteljice, bila je ista i meni i mom rođenom bratu. I u srednjoj školi i u osnovnoj su me profesori i nastavnici voleli, zato što sam uvek bila "blesava". Sećam se u srednjoj školi, razredni starešina mi je rekao: "Ne brini ništa, ti ćeš se snaći u životu". Nažalost, većina njih nije živa, jer ja kad sam išla u školu, oni su bili stara garda, nije bilo mlađih, a to je bilo pre 20 godina. Srela sam učiteljicu pre 7, 8 godina, oduševila se kad me je videla, i razrednog kad čujem ili sretnem, svaki put mi kaže: "Rekao sam ti da ćeš da uspeš". Škola nije najbitnija, bitnija je ona životna i da se snađeš u životu, a ja sam smatram da sam se snašla - rekla je starleta.

"Mojoj majci nije bilo najvažnije da imam dobre ocene"

Iako priznaje da nije pročitala mnogo knjiga, Tijana je ponosna na svoj pravopis.

- Moj pravopis je bolji nego kod nekog ko je završio škole i fakultete. Mojoj majci nije bilo najvažnije da imam dobre ocene, ali mi je rekla: "Nemoj da budeš glupa i nepismena. Ne možeš 'Ne znam' da napišeš zajedno, lupiću ti šamar svaki put kada to vidim". Zahvalna sam joj na tome, jer u mojim porukama ne može da nađeš pravopisnu grešku, što je najbitnije, ostalo se može naučiti. Završila sam gimnaziju, jednu od težih gimnazija u Srbiji, u Staroj Pazovi, opšti smer, završila je sam na jedvite jade, ali je bitno da sam uspela i to u roku - rekla je Tijana.

Kurir.rs/Telegraf

 Bonus video:

04:04
Tijana Ajfon otkrila da ide na operaciju Izvor: Kurir televizija