Ćerka Željka Joksimovića, Mina nasledila je talenat i ljubav prema muzici od oca. Diplomirala je na fakultetu muzičke umetnosti, a nedavno je odbranila i master rad, a sada je otkrila u kom pravcu planira da nastavi karijeru.

- Zaokružila sam jedan deo univerzitetskog obrazovanja i želim da nastavim da se usavršavam u svojoj profesiji, muzici. Trenutno spremam nešto novo, svoje, što ćete čuti u narednim mesecima.

mina-zeljko-joksimovic01-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 

Iza Vas su godine školovanja, rada i truda i sada ste za sve dobili nagradu. Koliko je bilo naporno?

- Školovanje u oblasti muzike zahteva veliku posvećenost. Iza mene su godine rada, učenja, sati vežbanja klavira i neprospavanih noći tokom ispitnih rokova. Uspeh je prirodna posledica takvog truda. Proces pisanja master rada bio je zahtevan, ali i veoma inspirativan, jer mi je pružio priliku da dublje istražim temu filmske muzike, koja me posebno zanima. U muzici, međutim, proces učenja i usavršavanja je neprekidan – to je put koji traje čitav život.

Koliko ste samostalni u svom radu i koliko vam Željko pomaže u svemu što radite?

- Kao osoba koja gradi svoj profesionalni put, izuzetno cenim samostalnost u radu. Tome me je naučio moj otac. Pošto je upravo on ceo svoj muzički opus sam izgradio, mene takođe tome uči. To je kod njega imperativ, da za sve što hoću izborim se sama, a on je uvek tu da mi pomogne ukoliko mi je potrebno i da me podrži, što mi mnogo znači.

Videli smo komentar vašeg oca na Instagramu, ali šta je ono što vam je rekao uživo, kada ste se našli da proslavite?

- Kao i svaki roditelj bio je jako ponosan i presrećan zbog mog uspeha.

mina-joksimovic.jpg
Printscreen Instagram 

Kolika je odgovornost i teret biti ćerka Željka Joksimovića?

- Odgovornost često sa sobom nosi određeni teret. U mom slučaju to izgleda tako da sve što uradim bude propraćeno ili pohvalama ili osudama, što i nije lako - ali se na osude ne obazirem. Sve je to život.

Da li imate u planu sa ocem da napravite saradnju i snimite možda zajedničku pesmu?

- Još uvek učim od njega.

O vašem privatnom životu javnost ne zna puno, kako biste opisali sebe?

- Ne živim u skladu sa brzim tempom i vrednostima koje promoviše savremeno društvo. Svoju energiju usmeravam na muziku i umetnost, a van toga uživam u jednostavnim stvarima, u krugu najbližih ljudi.

Kakav je vaš emotivni status?

zeljko-joksimovic.jpg
Printscreen RTS 

- Za dobar život najvažnije je imati zdravlje, ljubav i faktor sreće - mislim da ispunjavam sva tri.

Da li se vaš otac, poput Nikole Koja iz “Mi nismo anđeli” meša u ljubavni život svoje ćerke ili je ipak opušteniji i dopusti ćerki da radi šta želi?

- Ne, moj otac u potpunosti poštuje moju privatnost i samostalnost kada je reč o ličnim i emotivnim izborima. Uvek je imao poverenje u moje izbore. Smatram da je ta tema deo mog privatnog života i o tome ne volim javno da govorim.

Ne tražim da mi otvaraju vrata zbog oca
Da li su vam zbog poznatog oca nekada neka vrata bila otvorena?

- Nikada nisam do sada tražila usluge da bi mi neko zbog mog oca otvarao vrata i davao određene privilegije, tako da nemam iskustva sa tim.

Koliko vam Željkova podrška znači i koji je najkorisniji savet koji ste dobili?

- Njegova podrška kao i podrška moje majke mi mnogo znači. Sa tatom radim u studiju svaki dan, u tome zaista uživam, a tata je tu za mene u svakom trenutku. Njegova podrška i saveti su za mene dragoceni. Najkorisniji savet bi bio “što više rada, to više ideja”.

Kurir.rs/Blic

 Bonus video:

02:31
Recepcionar hotela predvideo smrt popularnog pevača! Izvor: Kurir televizija