DOGOVOR NIJE POSTIGNUT! Ekipa Kurira na licu mesta: Novak Đoković odustao od izgradnje hotelskog kompleksa na Žabljaku

Nenad Kostić, AP Alberto Pezzali

Novak Đokovićobožava Crnu Goru, pa je sebi u susednoj državi obezbedio nekoliko nekretnina, a pre dve godine posetio je i Žabljak kako bi pregovarao o potencijalnoj izgradnji hotela, međutim, kako Kurir saznaje, od toga nema ništa.

Ekipa Kurira posetila je Žabljak kako bismo proverili šta se dešava nakon dve godine kako se pojavila informacija o Noletovom ulaganju u pomenutom mestu i u razgovoru sa žiteljima otkrili smo da dogovor nije postignut.

Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

- Ja radim na pumpi i ako neko zna te informacije, to sam onda ja. Od toga nema ništa. Bile su priče i pregovori, međutim, dogovor nije postignut i sve je ostalo na tom ručku koji je bio tada i toj fotografiji koju su svi preneli - rekao nam je radnik s pumpe, a mi smo posetili i restoran u kom je Đoković imao sastanak kako bismo možda dobili još neku informaciju.

U razgovoru s konobarom, on nam je potvrdio ono što nam je rekao i sagovornik pre njega.

- Ma ništa, to je bila priča, jeste bio ovde i to je trebalo da bude neki ozbiljan kompleks, ne samo za zimu već i za leto, ali se ubrzo odustalo od toga. Šta je kočilo, ne znam. Noletu sigurno novac nije bio problem, a znam da je te godine kupio stan u onom Portonovom, gde je sad i smešten kad dođe u Crnu Goru - rekao je naš sagovornik.

Inače, baba Novaka Đokovića Sara je iz sela Gornja Bukovica u opštini Šavnik, te je iz tog razloga on izrazio interesovanje da ovde investira.

Printskrin/Instagram, EPA Neil Hall 
foto: EPA Neil Hall, Printskrin/Instagram

Naša ekipa je i prošle godine posetila sever Crne Gore, gde je najbolji teniser tada proveo nekoliko dana na planinama Žabljak i Durmitor. Tada smo bili u Jasenovo Polju u blizini Nikšića, odakle porodica Đoković vodi poreklo.

Saznali smo da je najbolji teniser svih vremena iskoristio vreme kako bi u ovom mestu posetio Crkvu Svetog arhangela Mihaila, čiji je veliki dobrotvor.

Najpre smo tada sreli ljubaznu baku koja prodaje sokove pored magistrale i ona nam je ispričala da je upravo Novak bio njena mušterija, kao i da joj je ostavio bakšiš od 10 evra! - Bio mi je Nole pre nekoliko dana. Mnogo sam se obradovala kad sam ga videla. Došao je sam, bez Jelene, svojim automobilom. Bio je tu oko 20 minuta. Rekao mi je da je krenuo na Durmitor iz Jasenovog Polja. Kupio je dve flaše mog prirodnog soka od jabuke i limuna. Čuš, ne samo da je platio sokove deset evra, već me je i častio sa još deset. Imam neku staru "nokiju", taj telefon ne slikava, pa nemam slike s njim. Bitno je da sam mu pružila ruku. Isti je kao na televiziji - uz osmeh nam je rekla šarmantna starica pre godinu dana.

Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri   Kurir televizija