OVO JE PRVA VODITELJKA SLAGALICE! Bila je u užem krugu za mis Jugoslavije, pa glavna urednica televizije! Danas izgleda nestvarno

Privatna Arhiva

Davnog 22. novembra 1993. godine prikazana je prva epizoda kviza "Muzička slagalica" na RTS. "Slagalica" je prošle godine proslavila jubilarni rođendan, a mnogi se sećaju prve voditeljke ovog kviza.

Printscreen/RTS 
foto: Printscreen/RTS

Njen kreator Nikola Nešković je prvih hiljadu emisija vodio sa šarmantnom Draganom Milićević.

Za posao je izabrana na velikom kastingu, a tada je studirala pravo.

- Kada je napravljen uži izbor od deset devojaka, morao sam da se poslužim lukavstvom i da kolege iz informativnog programa pustim da prvi biraju, znajući kako oni vide voditelje. Moj favorit je bila lepa, za informativni program suviše lepa, studentkinja prava Dragana Milićević. Ona je za informativni program imala još jedan minus, bila je u najužem krugu za mis Jugoslavije. I tako smo, bar za kratko vreme od nekoliko godina, dobili izuzetnu voditeljku - otkrio je bio Nešković za RTS.

Printscreen/RTS 
foto: Printscreen/RTS

Dragana je svom prezimenu kasnije dodala - Milutinović. Govori tečno ruski i engleski, a služi se i španskim jezikom.

Od 2002. do 2007. godine bila je glavna i odgovorna urednica, te generalna direktorka Studija B.

Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

Kviz "Slagalica" trideset godina za redom jedan je od najpopularnijih kvizova, a za sve te godine nije bilo mnogo promena za ovaj format.

Naime, kako je napisao na nekadašnjem Tviteru, takmičari su u svakoj emisiji običeni u bojama svojih pozicija - crveno ili plavo.

Naravno, nijanse odeće se razlikuju, ali je osnovna boja uvek ista, što je gledaocima očigledno promaklo. Korisnici pomenute mreže komentarisali su ovu objavu, a javili su se i neki bivši učesnici kviza koji su potvrdili to.

Kako su neki bivši učesnici "Slagalice" naveli, uglavnom donesu svoju odeću, ali u studiju imaju i svoju odeću koju nude takmičarima.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

This browser does not support the video element.

STARS EP 359  Kurir TV