HRVATSKI MEDIJ SRAMNO O BORI POSLE SMRTI "Genijalni pjesnik postao je četnik! Bio je nacionalista, desničar i četnički vojvoda "

Printscreen

Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini, a iza sebe je ostavio brojne hitove i pesme na kojima su odgajane mnoge generacije.

Dok je čitav region u žaosti zbog tužne vesti o Borinoj smrti, hrvatski mediji 24sata.hr objavio je tekst koji je u fokus stavio Borin nacionalizam, koristeći priliku da ga nazovu i "četničkim vojvodom", zanemarujući ogroman uspeh i trag koji je ostavio u muzici.

Printscreen 
foto: Printscreen

"Godine 1982, izazvao je silan skandal pesmom „Na zapadu ništa novo“, u kojoj su bili stihovi „za ideale ginu budale“ i „kreteni dižu bune i ginu“. Na noge je ustao cijeli Subnor", deo je teksta hrvatskog medija 24sata.hr

"Pesma „Pogledaj dom svoj, anđele“, izaziva rat i osvetu. Dojmljiva je, ali ne služi autoru na čast. Koje je tumačenje te pjesme ispravno? Genijalan pesnik, veliki roker, nikad nije bio ambasador vedrine – bio je pesimista, desničar, nacionalista, a 2012. je proglašen i četničkim vojvodom", piše u nastavku.

kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker  Kurir televizija