OGROMNE GUŽVE NA KOMEMORACIJI BORI ČORBI: Građani satima u redu stoje da se upišu u knjigu žalosti (FOTO/VIDEO)

Kurir

Komemorativni skup Bori Đorđeviću, frontmenu Riblje Čorbe, okupio je danas u Čačku veliki broj njegovih prijatelja i poštovalaca.

Poslednja želja slavnog muzičara bila je da bude sahranjen u rodnom gradu a danas će mu sugrađani uputiti poslednji pozdrav.

Kurir 
foto: Kurir

Od jutros je otvorena knjiga žalosti u kojoj se upisuju građani. Redovi su ogromni, ljudi satima stoje i čeaku da napišu poslednji pozdrav Bori Đorđeviću, njihovom legendarnom sugrađaninu.

Knjiga se nalazi u Domu Kulture, grada Čačka.

Od poznatih ličnosti i prijatelja na komemoraciju se među prvima stigli Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša iz grupe "Legendi", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba"... Očekuju se brojne poznate ličnosti.

This browser does not support the video element.

U Kulturnom centru pristižu na komemoraciji Bori Đorđeviću  Kurir/D.Č.

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

This browser does not support the video element.

Pristižu fanovi i u redu čekaju ispred knjige žalosti  Kurir/D.Č.

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU.

(Kurir.rs/I.M.)