Uređaj Helper namenjen je i starijoj i mlađoj populaciji, a radi na jednostavan klik.

Željko Mitrović.jpeg
J Simonović / Pink Media Group 

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, predstavio je novu kompaniju HelpTim i uređaj Helper koji može da unapredi živote svim licima u zemlji sa prvenstveno zdravstvenim problemima.

HelpTim 2.jpeg
J Simonović / Pink Media Group 

 „Danas je 24. događaj u našem slavljeničkom mesecu – to je osnivanje kompanije HelpTim, i prvi projekat je Helper. Direktor kompanije je Šon Parnet. Helper je namenjen svima – i starijoj i mlađoj populaciji. Ako imate starije roditelje koji žive sami i ako im se pogorša zdravstveno stanje i ne znate da li im je potrebna pomoć, sada postoji uređaj koji samo kliknu. Pritiskanjem tastera obavlja se nekoliko funkcija – zovete naš kol centar i automatski se šalju pet sms poruka sa željenog spiska. Nakon poruka, uređaj zove ljude sa spiska i omogućava komunikaciju. Namenjen je svim generacijama. U slučaju neke nevolje, pre svega zdravstvenog tipa, petoro ljudi uključujući i kol centar dobijaju obaveštenje da se nešto dešava. Kada padnete – aparat automatski prepoznaje da ste pali. To je pogotovo značajno za starije ljude koji iz bilo kog razloga mogu da izgube svest i da padnu. Oko 1600 poziva u toku jednog dana odlaze ka Hitnoj pomoći, a ovaj proizvod će značajno pomoći jer naš kol centar može da pozove hitnu pomoć ili neku drugu dežurnu zdravstvenu ustanovu koja može da pomogne. Sa druge strane, Helper može pomoći i pri socijalnim nedaćama, npr u slučaju napada na individuu. Po GPS-u se zna tačno gde se nalazi naš korisnik. Aparat je višestruko koristan, tako da sa ovom kompanijom ulazimo u još jednu kategoriju socijalno poželjne i socijalno značajne stvari. Cena pretplate je cena troškova plaćanja zaposlenih u kol centru. Ništa van toga + impulsi koji se plaćaju mobilnim kompanijama. Skoro da je neprofitna. Želimo da budemo društveno korisni.“ – rekao je Željko Mitrović.

Nemanja Velikić.jpeg
J Simonović / Pink Media Group 

Help Tim uređaj nudi najjednostavniji i najbrži način za pozivanje pomoći, osiguravajući pokrivenost 7 dana u nedelji, 24 časa na dan. Mitrović veruje da novi sistem medicinske podrške u Srbiji, samim tim, izuzetno može da poboljša živote građana.

Šon Parnet i Željko Mitrović.jpeg
J Simonović / Pink Media Group 

Jednostavan i komforan uređaj, brza reakcija i pomoć, kao i bezbednost i podrška u različitim životnim okolnostima  - prednosti su Helper uređaja koji će svakako biti od koristi i starijoj i mlađoj generaciji.

Promo