SRBI PONOVO PRIČAJU U SVOJE IME: Pupin inicijativa u Beloj kući u Nacionalnom savetu za bezbednost (FOTO)
Foto: Instagram/pupininitiative

SRBI PONOVO PRIČAJU U SVOJE IME: Pupin inicijativa u Beloj kući u Nacionalnom savetu za bezbednost (FOTO)

Vesti -

Predstavnici Pupin inicijative na čelu sa izvršnim direktorom Vukom Velebitom ove nedelje su boravili u Vašingtonu gde su imali važne sastanke u američkom Kongresu, Stejt Departmanu i u Nacionalnom savetu za bezbednost.

Cilj delovanja Pupin inicijative, prve srpske organizacije koja je registrovana i u Beogradu i Vašingtonu koja se bavi jačanjem odnosa Srbije i SAD i pozicije Srbije u svetu, jeste da se srpski glas čuje u Vašingtonu na glavnim mestima gde se donose odluke i kreiraju politike.

Predstavnici Pupin inicijavite su upoznali timove senatora i kongresmena o situaciji na Zapadnom Balkanu i važnosti srpsko-američkih odnosa za očuvanja regionalne stabilnosti i mira. Danas je Pupin inicijativa neizbežni sagovornik za donosioce odluka u Vašingtonu, ali kako kažu u svojoj objavi na društvenim mrežama ima još puno posla kako bi Srbi kreirali svoju poziciju umesto da to čine drugi u naše ime.

Predstavnici Pupin inicijative su posetu Vašingtonu završili razgovorom u Nacionalnom savetu za bezbednost gde su razgovarali sa šefom za Balkan i Jugoistočnu Evropu.

Bonus video:

02:00

POSETA SRPSKE LISTE VAŠINGTONU JE VAŽNA! Marinković: Prošle godine u ovo vreme počela je eskalacija na KiM! To se mora sprečiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track