Zakoračite u svet miksologije i osetite puls regionalne kreativnosti na najprestižnijem događaju u svetu koktela - Schweppes Mixology Session! Uzbuđenje raste kako se bliži 30. maj, datum kada će Beograd postati epicentar ukusa, inovacija i strasti prema miksologiji. Očekujemo da se pojavi neko novo lice, nova zvezda koja će osvetliti ovu večer, ali ko će to biti?

U ovom viteškom nadmetanju među barmenima, gde učestvuje i sve više dama, miksologija se pretvara u pravu umetnost! Zamislite samo scenu - najkreativniji umovi iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije okupljaju se da bi se nadmetali u stvaranju najukusnijih i najinovativnijih koktela. To nije obično takmičenje, to je pravo putovanje kroz eksploziju ukusa, boja i mirisa!

2.jpg
Promo 
foto: Promo

Prvo, počinjemo sa slanjem tajnih recepata, gde svaki takmičar čuva svoje adute kao zmaj svoje blago. Zatim, dolazi vreme regionalnih kvalifikacija u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji – tri zemlje postaju arene gde se barmeni bore za svoje mesto na velikom finalu. Svojom harizmom i veštinom, oni osvajaju srca publike i žirija, korak po korak približavajući se kruni.

A onda, vrhunac - grandiozno finale! Svi putevi vode u Beograd, gde se finalisti suočavaju sa svojim sudbinama. Uzbuđenje dostiže vrhunac dok se kokteli mešaju i ocenjuju, dok svaki gutljaj otkriva novi svet ukusa. Publika zadržava dah dok se tajanstveni kokteli pojavljuju pred njima, a žiri, poput strogih sudija u staklenom ringu, prati svaki pokret i procenjuje svaki detalj.

Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show. A pobednik? On dobija priliku da zasija na svetskoj sceni tokom sedmodnevne avanture u Londonu, gde se veština usavršava uz najbolje u poslu.

3.jpg
Promo 
foto: Promo

Zbog svega ovoga Schweppes Mixology takmičenje je više od takmičenja, to je prava poslastica za sve ljubitelje dobrog koktela i vrhunskog iskustva. Jer kad se miksologija pretvori u spektakl, svaki gutljaj postaje avantura!

Uzbuđenje ne jenjava, pa smo pitali finaliste iz Beograda, Novog Sada, Zlatibora i Kragujevca, šta za njih znači Schweppes Mixology takmičenje i zašto veruju da će upravo njihov koktel zasijati najsvetlijom zvezdom večeri.

Jovan Belobrković, prvi put na ovakvom takmičenju, osvajač simpatija svojim smelim koracima u svet miksologije, kaže da je oduševljen.

"Ovo je pravo otkrovenje!", dodaje uz osmeh.

Anja Tojčić ističe da takmičenje nije samo izazov, već i prilika za lepo druženje i fenomenalno iskustvo.

"Ovo je način da pokažemo koliko volimo svoj posao, miksologija je naša strast", ističe Anja.

Vladan Davidović u Schweppes Mixology takmičenju vidi priliku da se pokaže i prezentuje svetu nešto svoje, a Ana Nedić, koja je nedavno započela svoju karijeru u Srbiji, vidi u takmičenju novi početak i priliku da se predstavi na pravi način.

Velimir Kavčić, kome je ovo prvo takmičenje, ističe da je “spreman da napadne prvo mesto i da ide u London”.

Stanko Savić, već iskusan takmičar, ističe da je ovo za njega veliko iskustvo. "Ovo je već treći ili četvrti put da učestvujem i nastaviću da se prijavljujem jer je ovo nešto što me ispunjava", kaže Stanko.

Petar Mitić, koji je jednom već bio drugoplasirani, smatra u takmičenju pre svega vidi divno iskustvo, dok Todor Madžarević, koji se drugi put takmiči, ističe da se sada pripremio bolje nego ikad i da je ponosan na svoj rad.

Đorđe Soleša je podsetio da ovo takmičenje, koje traje već pet godina i okuplja barmene, poboljšava domaću scenu, a Petrula Kaciki smatra da ovo jedinstveno iskustvo treba iskoristiti.

"Svako ko želi da se bavi ovim poslom treba da se takmiči i stekne nezaboravno iskustvo", naglašava Petrula.

Filip Filipović veruje da njegovo iskustvo i znanje mogu biti ključni za novu pobedu. Milana Perišić nam je rekla da ovo za nju znači veliki uspeh, jer ima 19 godina.

Nakon što čujemo ovoliko inspirativnih priča, jasno je da će ova godina biti posebna. Pravićemo istoriju i gledaćemo kako se rađa nova zvezda miksologije. Ko će to biti? Saznaćemo na Schweppes Mixology finalu koje će se održati 30. maja u Beogradu!

Promo