POLITIČKI MANEVAR SAVE MANOJLOVIĆA: Pozvao opoziciju da izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd
Foto: Kurir

POLITIČKI MANEVAR SAVE MANOJLOVIĆA: Pozvao opoziciju da izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd

Vesti -

Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni pozvao opoziciju da vrati mandate i izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd, kao i iz republičkog parlamenta zbog, kako je naveo, manipulacije glasovima i izmenama biračkih zapisnika u Nišu i na Opštini Novi Beograd. Manojlović je dao rok opoziciji od 24 sata, odnosno do sutra u 10 časova da donese odluku a u slučaju da se opozicija složi oko ovog pitanja, najavio je veliku građansku neposlušnost od subote. Naveo je da ovo objedinjuje i opcije koje su govorile da na beogradske i lokalne izbore ne treba izlaziti, kao i one koje su izašle na njih, napominjući i da ima tačan plan kako će se organizovati građanska neposlušnost.

Sa druge strane u izveštaju koji je predstavio šef Misije OEBS Lamberto Zanijer lokalni izbori 2. juna su bili dobro organizovani, nudeći biračima širok spektar političkih alternative. Kandidati su mogli slobodno da vode kampanju, ali je dominacija vladajuće partije i fragmentacija opozicije smanjila konkurentnost izbora.

Da li ovakvi potezi svedoče o tome da predstavnici političkih elita, ne samo da ne žele, već se deo tih elita otvoreno trudi da demokratske procese marginalizuje i uništi?

Da li ovakva reakcija Save Manojlovića omogućava potencijal za manipulaciju?

Kakve su reakcije drugih opozicionih stranaka na predlog lidera pokreta Kreni-promeni?

Gosti 'Usijanja':

Dejav Vuk Stanković politicki analiticar

Aleksandra Jerković predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija"

Zoran Milisavljević politikolog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track