Lions klub Beograd organizuje akciju besplatnog testiranja građana i procene faktora rizika za nastanak dijabetesa u Tašmajdanskom parku u nedelju 9.juna 2024.godine od 10h do 12h.

img3d07d6c11e315d61c7a10903fd6057f6v.jpg
Promo 
foto: Promo

Udruženje Lions klub Beograd je humanitarno udruženje građana, koje postoji 10 godina i deo je međunarodne humanitarne organizacije Lions Club International, čiji je jedan od ciljeva prikupljanje materijalnih sredstava i pružanje pomoći tamo gde ovo udruženje proceni da je takva pomoć od posebnog interesa za širu zajednicu.

Oblasti delovanja Lions Club International su prevencija i lečenje slabovidosti i slepila, prevencija i otkrivanje dijabetesa, briga o starima, pomoć mladima u odrastanju i sticanju raznih socijalnih i liderskih veština i briga o životnoj sredini.

Svake godine ovo udruženje organizuje akcije širom Beograda besplatnog merenja šećera u krvi i na taj nacin rade prevenciju i otkrivanje dijabetesa, od koga sve više obolevaju naši sugrađani. Podaci govore da u Srbiji više od 10% stanovništva boluje od ove bolesti, a posebno je zabrinjavajuće da je sve više mladih. Zato je prevencija i rano otkrivanje prvih simptoma jako važno.

Promo LIONS KLUB BEOGRAD ORGANIZUJE AKCIJU BESPLATNOG TESTIRANJA GRAĐANA

Akciju sprovode članovi udruženja koji su lekari i medicinski radnici i tom prilikom razgovaraju sa građanima i dele opšte preporuke za ishranu za obolele od dijabetesa.

Promo