SUBOTICA: Gradonačelnik Stevan Bakić obišao nova vozila i radne mašine JKP „Čistoća i zelenilo“
Foto: Grad Subotica

SUBOTICA: Gradonačelnik Stevan Bakić obišao nova vozila i radne mašine JKP „Čistoća i zelenilo“

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev obišli su danas, na lokaciji Radne jedinice za odvoženje i deponovanje komunalnog čvrstog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ nova, upravo nabavljena vozila za sakupljanje smeća i komunalnog otpada, kao i vozila, mehanizaciju i opremu za higijenu i zelenilo. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su nova vozila i radne mašine nabavljeni zajedničkom sinergijom Grada Subotice i JKP „Čistoća i zelenilo“ kako bi ovo subotičko javno-komunalno preduzeće svoju delatnost moglo da obavlja što kvalitetnije i efikasnije.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Radi se, zapravo, o kreditu u vidu kapitalnih subvencija u iznosu od 473 miliona dinara planiranih za višegodišnji period, iza kojega stoji Grad Subotica. Tender je bio raspisan tokom 2023. godine, u međuvremenu je završen i danas smo svedoci kompletno isporučenog kontingenta koji se sastoji od: pet kamiona autosmećara, dva kamiona putarca, jedne autocisterne, jednog servisnog kombi vozila, jednog vozila sa korpom, dve električne čistilice, dva traktora sa mulčerom i dva teretna vozila sa abrolom i kontejnerom“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

On je dodao da se radi o savremenim vozilima i radnim mašinama koje bi trebalo da doprinesu da svaki segment poslovanja JKP „Čistoća i zelenilo“, koji se ogleda u sakupljanju komunalnog otpada i održavanju higijene i zelenila na teritoriji ovog grada, bude obavljen na zadovoljstvo svih građana Subotice.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Dobra vertikalna povezanost svih nivoa vlasti i odgovorna politika na lokalu stvaraju uslove da krupnim iskorakom i u budućnosti, kako na polju očuvanja životne sredine, tako i u svim drugim segmentima života naših sugrađana, stvorimo zdraviji i moderniji ambijent za svakog pojedinca, kao i porodice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ je izrazio ogromnu zahvalnost Gradu Suboticu i gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je, kako je rekao, prepoznao probleme i potrebe JKP „Čistoća i zelenilo“, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je stvorio „jednu privrednu atmosferu u našoj zemlji da se može poslovati na ovakav način“.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Ovo je jedan od vidnih rezultata upravo tog stvorenog poslovnog ambijenta. Nova vozila i radne mašine nam, sa vozilima koja smo nabavili pre dve godine, mnogo znače, unaprediće rad našeg preduzeća koje će postati još bolji servis građana Subotice. Novonabavljena vozila i radne mašine će nam doneti i određene uštede kada je reč o potrošnji goriva i drugih energenata, a doprineće, svakako, i boljoj zaštiti životne sredine. Ovo vozilo sa korpom je prvo takvo novo vozilo koje je u naše preduzeće stiglo kao novo, pre deset godina nismo imali ni jednu korpu, unajmljivali smo je, a potom smo nabavili dve polovne korpe sa kojima i dan-danas radimo“, rekao je Milošev.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

Govoreći o podeli zelenih i plavih kanti, Milošev je kazao da je zelenim kantama „pokrivena“ cela teritorija grada, znači i gradske, i prigradske mesne zajednice, i da tu ima oko 48.000 potrošača, dok se sa podelom plavih kanti stiglo u 11 mesnih zajednica u kojima je podeljeno oko 10.500 kanti.

Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Trenutno se akcija podele plavih kanti odvija u MZ ’Novo selo’, gde bi trebalo da se podeli oko 1.800 kanti, koliko je, otprilike, i domaćinstava. Potom ćemo, po planu, nastaviti sa podelom plavih kanti kako bismo pokrili celu teritoriju grada Subotice. Uz podelu kanti mi delimo i flajere, odnosno uputstva šta se odlaže u plavu kantu, i mogu da kažem da možemo biti zadovoljni kako ih građani koriste i šta u njih odlažu“, zaključio je Slobodan Milošev.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track