Više od dva sata, ali sa sumnjivim kašnjenjem od 40 minuta, razgovarali su Donald Tramp, predsednički kandidat republikanaca, i Ilon Mask, milijarder i direktor platforme Iks.

U svetu je ovo nazvano intervjuom, a novinarski profesionalci bi ga pre ocenili ćaskanjem dvojice drugara radi mogućih obostranih interesa. Šarmantno je Tramp o atentatu rekao:“Da nisam okrenuo glavu, ne bih sada sa tobom razgovarao, koliko god mi se ti sviđao“. I Mask je sugerisao da bi njihove simpatije mogle biti krunisane jasnom poslovnom saradnjom:“Mogao bih da pomognem u budućoj administraciji kao član komisije za efikasnost vlade“.

Ovo preporučivanje i udvaranje je samo deo dvosatnog razgovora. Samo jedna od milijardu gledalaca, ali možda njima najvažnija, bila je Kamala Haris, aktuelna potpredsednica i Trampova ljuta protivnica na predstojećim izborima, inače mnogo puta pomenuta u intervju u najlošijem kontekstu. Nije izostala brza reakcija. Njen portparol se oglasio rečima:"Celokupna Trampova kampanja je u službi ljudi poput Ilona Maska, bogataša koji su zaljubljeni u same sebe i koji će prodati srednju klasu”.

Gosti Usijanja analiziraju teme intervja koji je pogledalo milijardu ljudi.

Boško Jakšić, novinar

Stevan Ignjatović,

pilot Zoran Vuletić,

predsednik Građansko demokratskog foruma

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig