MAKRON U SRBIJI KRAJEM AVGUSTA: Kakvi razgovori se očekuju? Kako će poseta uticati na dalji tok dijaloga Beograda i Prištine?
Foto: Kurir

MAKRON U SRBIJI KRAJEM AVGUSTA: Kakvi razgovori se očekuju? Kako će poseta uticati na dalji tok dijaloga Beograda i Prištine?

Vesti -

Predsednik Francuske Emanuel Makron dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 29. i 30. avgusta. Poseta je najavljena i u Francuskoj – kako je objavila Jelisejska palata tokom nje će biti potvrđena podrška evropskim integracijama Srbije, a Vučić i Makron će razgovarati i o ekonomiji, zdravstvu, energetici, kulturi i veštačkoj inteligenciji.

Predsednik Srbije je početkom aprila 2024. boravio u Francuskoj, a on i Makron su se tokom poslednjih meseci susretali nekoliko puta na raznim evropskim i svetskim forumima, kao i prilikom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Da li je novi dolazak Makrona u Srbiju znak velike zainteresovanosti Francuske da se učvrsti u Srbiji, kao nekom, i geografski gledano centru reigona i najvećoj zemlji u regionu? Od boravka šef Centralne obaveštajne agencije Vilijama Bersna i visokog zvaničnika NATO alijanse Borisa Rugea, pa do nedavne posete nemačkog kancelara Olafa Šolca kakvi globalni uticaji se prepliću u našem regionu?

gosti "Usijanja":

dr Rajko Petrović politikolog

Perko Matović predsednik Centra za nacionalnu politiku

Dragoljub Kojčić politički analitičar

urednica i voditeljka: Jelena Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track