SLUČAJ SEVERINA: Kako je pevačica zbog običnog zadržavanja na granici dospela u političku žižu i u Hrvatskoj i u Srbiji?
Foto: Kurir televizija

SLUČAJ SEVERINA: Kako je pevačica zbog običnog zadržavanja na granici dospela u političku žižu i u Hrvatskoj i u Srbiji?

Vesti -

Od lakih stihova do teških političkih tema. Tako bi se kratko opisao događaj u vezi sa hrvatskom pevačicom Severinom Vučković koja je u nedelju uveče u 19.35 zadržana na našoj granici zbog kontrole. Inspektori su s njom obavili informativni razgovor, nije privedena i nije uhapšena. Ulazak u Srbiju joj je dozvoljen ali je ona odlučila da se vrati u Hrvatsku, a kasnije je, govoreći detaljno o ovom slučaju u medijima, rekla: “Inspektorima sam poručila da više nikada neću doći u Srbiju dok god joj je na čelu onaj, znate dobro koji”. Time je preko noći iz muzičkih voda uskočila u političke. U Hrvatskoj postade antisrpska heroina, u srpskoj opoziciji mudra rušiteljka Vučića, a u pojedinim medijima super poželjna i relevantna gošća na sve teme - od litijuma, genocida, politike, istorije.

A sve je moglo i lako - da se taj dvosatni razgovor obavi i da do 23 sata pevačica stigne na mesto gde je trebalo da peva, kako kaže za punoletstvo. Bez mnogo medijske pompe, politizovanja događaja i ono najvažnije, bez međunacionalnog uzbuđenja, netrpeljivosti, a čak i histerije.

Gosti:

Đođe Milićević, ministar bez portfelja

prof. Milan Petričković, Fakultet političkih nauka

prof. Vladimir Vuletić, sociolog

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track