Gradonačelnik Đurić: Radujemo se nastavku saradnje i nadamo se ponovnoj poseti
Foto: Printscreen Instagram

FRANCUSKI PREDSEDNIK NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI ZA VOJVOĐANSKOM TRPEZOM

Gradonačelnik Đurić: Radujemo se nastavku saradnje i nadamo se ponovnoj poseti

Vesti -

Predsednik Francuske Emanuel Makron zvaničnu posetu Novom Sadu završio je posetom jednom od simbola Srpske Atine, nakon što je zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Milošem Vučevićem i gradonačelnikom Milanom Đurićem posetio Galeriju Matice srpske i učestvovao na forumu u kompaniji "Šnajder elektrik".

-Danas je poseban dan za Novi Sad! Predsednik Francuske, Emanuel Makron posetio je Galeriju Matice srpske u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića. Predsednik Makron se upoznao sa bogatom istorijom Galerije, osnovane 1847. godine, kao i sa najvažnijim umetničkim delima u njenoj zbirci, u kojoj je izložena nacionalna umetnost Srbije od 18. do 20. veka. Ova poseta je još jedan korak u razvijanju vekovne francusko-srpske kulturne saradnje. Srbija i Francuska, koje ove godine obeležavaju 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, nastavljaju da jačaju svoje veze kroz kulturnu razmenu- napisao je prvi čovek Grada na svom Instagramu.

Đurić je naveo i da je predsednik Makron obišao i Petrovaradinsku tvrđavu, upoznajući se sa našim kulturnim i istorijskim nasleđem, ali i tradicionalnim specijalitetima vojvođanske trpeze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja