"DANAŠNJE SLIKE TERORA SU JASAN POKAZATELJ DA OKUPATORI IZ PRIŠTINE NE ŽELE NORMALIZACIJU ODNOSA": Oglasila se Danijela Vujičić
Foto: Kurir televizija

"DANAŠNJE SLIKE TERORA SU JASAN POKAZATELJ DA OKUPATORI IZ PRIŠTINE NE ŽELE NORMALIZACIJU ODNOSA": Oglasila se Danijela Vujičić

Vesti -

Nakon današnjih incidenata na severu Kosova i Metohije, saopštenjem se oglasila i Danijela Vujičić, narodna poslanica i predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne Skupštine Republike Srbije.

- Oružje na gotovs Kurtijevih specijalca do zuba naoružaniih sa blindiranim vozilima i upad u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgrada Biroa Kancelarije za Kosovo I Metohiju u kojoj se nalaze prostorije Pio Fonda, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad su poruka da je Aljbin Kurti jasan u nameri da se neće smiriti dok poslednjeg Srbina ne protera - piše u saopštenju.

- Današnje slike jos jednog u nizu terora su jasan pokazatelj da okupatori iz Prištine ne žele normalizaciju odnosa Beograda i Pristine a ni suživot sa Srbima. Da li je današnje divaljštvo još jedno DA upućeno Aljbinu Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice koja ga definitivno podržava i nečinjenjem ohrabruje da nastavi završnu fazu etničkog čišćenja u trenutnom odlaganju opasnih odluka na kojima se nije proslavio a na cijoj realizaciji je u prethodnom periodu insistirao - pita se Danijela Vujičić u svom saopštenju.

- Žile kucavice egzistencije našeg naroda i institucija koje čine osnov ZSO danas su brutalnom upotrebe sile uzurpirane. Ukoliko međunarodna zajednica konačno ne savlada onog koji svaki razgovor i dogovor gazi i sprovodi jednostrane i eskalatorne poteze s dalekosežnim posledicama, a sve na štetu srpskog naroda, pokazace svoju nemoć ili suštinsku nezainteresovanost da sprovode povereni mandat i obaveze proistekle iz svih sporazuma čiji su garant sami u sprovodjenju bezbednosti, očuvanju reda, poštovanju ljudski prava i sloboda dok na delu nečinjenjem postaju tihi saučesnicici u finalnoj etapi etničkog čišćenja Srba sa KiM. A na Kosovu I Metohiji je još jedna u nizu teška i neizvesna noć za okupirani i obespravljeni srpski narod - saopštila Vujičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track