BLOKADA SRPSKIH OPŠTINA NA KOSMETU: Da li Kurti nasilno proteruje Srbe sa KiM time što im onemogućava da rade svoj posao?
Foto: Kurir televizija

BLOKADA SRPSKIH OPŠTINA NA KOSMETU: Da li Kurti nasilno proteruje Srbe sa KiM time što im onemogućava da rade svoj posao?

Vesti -

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije upali su u petak posle podne u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu - u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u nekoliko drugih institucija, a od jutros je Srbima zaposlenim u opštinskim upravama Kosovske Mitrovice i Leposavića, tzv.kosovska policija zabranila ulazak u zgrade opština i dolazak na njihova radna mesta. Zaposleni u Privremenom organu Kosovske Mitrovice poručili su da neće otići dok ne dobiju odgovor zašto im je onemogućeno da rade svoj posao. Jedna od informacija koju su dobili glasi: "Da se po nalogu tužilaštva tzv.Kosova vodi postupak jer su se u ovoj zgradi izdavala falsifikovana dokumenta". Na nekoliko objekata već su postavljene table sa nazivima tzv. kosovskih institucija na albanskom jeziku. Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džim O'Brajan apelovao je na Kurtija da prekine nekoordinisane akcije koje negativno utiču na partnerstvo sa SAD, a portparol EU Peter Stano pozvao je predstavnike Beograda i Prištine na hitan sastanak zbog kako kaže: "Mnogo nerešenih pitanja". U Usijanju pitamo: Zbog čega Kurti i dalje sprovodi jednostrane poteze? Zašto deo međunarodne zajednice toleriše izazivanje nemira tzv.premijera? Ko može da spreči Kurtijev teror nad Srbima?

gosti "Usijanja":

Dušan Janjić, Forum za etničke odnose Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka i specijalista za terorizam i organizovani kriminal Perko Matović, Centar za nacionalnu politiku

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track