Tradicionalna akcija „Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama’ koju već 17 godina organizuju humanitarna organizacija „Dečja radost“ Gnjilane u saradnji sa subotičkim osnovnim školama „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Mikić“ i „Ivan Goran Kovačić“, „dovela" je i ove godine na sever Srbije decu iz Kosovskog Pomoravlja, tačnije iz opština Gnjilane, Kosovska Vitina, Kosovska Kamenica, opštine Srbica (selo Banje) i opština Obilić (selo Babin Most). Dolazak dece u Suboticu pomogao je Grad Subotica.

3.jpg
Grad Subotica 
foto: Grad Subotica



Danas, dan uoči povratka kući, organizovano je zajedničko druženje dece i roditelja, a tom prilikom goste i domaćine posetili su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović, i uručili im poklone, kao uspomenu na svoj boravak u Subotici.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić zahvalio se direktorima, nastavnicima i roditeljima koji su ugostili decu.

69.jpg
Grad Subotica 
foto: Grad Subotica


„Vi ste ljudi velikog srca, i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj akciji. Već smo dogovorili da sledeće godine upriličimo akciju koja će označiti 18 godina, i punoletstvo akcije, i da se na jednom mestu sretnete svi.
Želim vam svako dobro, i da održavate međusobna poznanstva i prijateljstva koja su odavde potekla" rekao je Bakić, i tom prilikom uručio poklone i gostima i domaćinima.

Grad Subotica 14-09-2024-deca-sa-kosova-12.jpg

Deca iz kosovskog Pomoravlja, uzrasta od četvrtog do osmog razreda, borave kod svojih vršnjaka od 6.septembra i, zajedno sa njihovim vršnjacima iz Subotice, pohađaju školu, obilaze kulturno-istorijske znamenitosti grada i druže se kroz veliki broj akcija.