Poslovni Forum sa Republikom Srpskom održan u Privrednoj komori Vojvodine doneo je konkretan rezultat- potpisivanje Ugovora između predstavnika kompanija „ Vitaminka“ iz Banja Luke i „ Univereksport “ iz Novog Sada. Ugovorom je definisano plasiranje proizvoda kompanije „ Vitaminka“ u prodajnim objektima „ Univereksporta“ istakao je predsednik Privredne komore Vojvodine Vladimir Gak dodajući da je ova saradnja put kojim ćemo i ubuduće ići. Privredna komora Vojvodine biće otvorena za sve privrednike i trudićemo se da povežemo što više njih kako bi krajnji rezultat bila upravo saradnja i plasiranje proizvoda na tržištima. I na današnjem skupu razgovarali smo o inicijativama koje treba uputiti donosiocima odluka kako bi protok roba i njihovo mesto na tržištu bio još bolji. Republika Srbija radi kontinuirano na poboljšanju naših ekonomskih veza a posao svih nas u privredi je da stvaramo dobar ambijent i realizaciju konkretne saradnje.

IMG-1dd4cc7c8d2acbee04d7b78ddbbfcca8-V.jpg
Privredna Komora Vojvodine 

Privredna komora Vojvodine prvi put je domaćin privrednicima iz Srpske u okviru obeležavanja manifestacije Dani Srpske u Srbiji , manifestacije koja se ove godine u našoj zemlji održava 12. put. Ovo je dobar početak za sve nas , ujedno i nastavak dosadašnje odlične saradnje sa kolegama iz Republike Srpske istakao je Gak.

IMG-9931918608672691b6d46a899724976d-V.jpg
Privredna Komora Vojvodine 

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić istakao je da je ovo značajan Forum i način za poboljšanje naše saradnje. Potpisivanje današnjeg sporazuma je veoma značajno za nas u Republici Srpskoj , još važnije je to što samo danas naišli na prave sagovornike na temu budućeg plasiranja robe na tržište Republike Srbije rekao je Šulić.
Dosadašnji zajednički rad rezultirao je da sa predsednikom i potpredsednikom PKV Vladimirom Gakom i Boškom Vučurevićem organizujemo susrete privrednika u Novom Sadu rekao je predsednik Područne komore Banja Luka Goran Račić dodajući značaj susreta predstavnika 25 kompanija koje su došle u Privrednu komoru Vojvodine na razgovore.

Privredna Komora Vojvodine Privredna komora Vojvodina


Forumu je prisustvovao i potpredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević , sekretari za međuregionalnu saradnju, industriju, usluge i poljoprivredu kao i predsednik grupacije za trgovinu Privredne komore Vojvodine.
Forumu su pored predstavnika Privredne komore Republike Srpske prisustvovali i predstavnici Područne Privredne komore Bijeljina.
Dani Republike Srpske u Srbiji ove godine održavaju se u 12 gradova a poslovni susret u Novom Sadu daje poseban značaj našim čvrstim vezama istakao je Mlađen Cicović , šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.