U Skupštini grada Šapca održan je sastanak direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića sa gradonačelnicima i predsednicima opština Mačvanskog okruga. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Šapca, zamenik gradonačelnika Loznice i predsednici opština: Bogatić, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija, Vladimirci i Koceljeva.

2.jpg
Agencija za sprečavanje korupcije 


Ovo je deseti Upravni okrug u kome je održan sastanak te vrste, a koji ima za cilj bliže upoznavanje predstavnika jedinica lokalne samouprave sa nadležnostima Agencije.


Na dnevnom redu sastanka bile su teme iz oblasti prijave imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, novog ciklusa izrade planova integriteta, obuke o etici i integritetu, lobiranja, postupaka koje vodi Agencija. Kao i na prethodnim sastancima u okruzima, i ovom prilikom je od značaja bila razmena iskustva predstavnika jedinica lokalne samouprave sa akcentom na primerima iz svakodnevne prakse, a sve u cilju unapređenja saradnje Agencije i JLS na jačanju mehanizama za sprečavanje korupcije.

3.jpg
Agencija za sprečavanje korupcije 


Agencija za sprečavanje korupcije planira da sa ovom praksom nastavi u narednom periodu i uključi i predstavnike drugih državnih organa i organizacija civilnog društva.

Promo