„Arilje je pravi primer lokalne zajednice gde ljudi u njoj dogovaraju, planiraju i sami odlučuju. Ne traže, ali sa pravom očekuju pomoć od svoje države da bi bili uspešniji i bolji“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić na Miholjskim susretima održanim danas u ariljskom selu Latvica, koji su okupili više stotina žitelja ovog i okolnih seoskih naselja.
U prethodnom periodu Ministarstvo za brigu o selu je u opštini Arilje svojim programima finansijski pomoglo rad dve zadruge, nabavku minibusa za besplatan prevoz seoskog stanovništva, kupovinu tri seoske kuće za mlade i već četvrte godine organizaciju Miholjskih susreta sela.

3.JPG
Emil Vaš 


Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar zahvalio je ministru na poseti „Ministarstvo za brigu o selu je opštini Arilje dodelilo sredstva po svim programima i zaista smo zahvalni na podršci koju nam pružaju za unapređenje naših sela. Mi kao opština činimo svake godine sve da investicijama u infrastrukturu i malu privredu pomognemo razvoj ariljskih sela i samo tako, zajedno - država i lokalna samouprava, možemo da napravimo značajnije pomake“, rekao je Maslar.
Na platou ispred seoske osnovne škole program je otvoren zdravicom, koja je inače pobedila ove godine na takmičenju zdravičara, na Saboru u Guči. Učenica Đurđina Petronijević koja je kazivala ovu pobedničku zdravicu rekla nam je „Ovo je četvrta godina da se svi okupimo ovde, iznesemo sve radove koje smo napravili, mesimo kolače i takmičimo se u raznim disciplinama“ rekla nam je Đurđina.
Manifestacija je nastavljena nastupima hora, pevačkih grupa i folklornih ansambala.

Emil Vaš Ministarstvo za brigu o selu


Na prijatnom jesenjem suncu mališani su se takmičili u sportskim igrama – skoku u dalj, basketu 3 na 3, malom fudbalu, pikadu, krosu, nadvlačenju konopca, kao i na poligonu spremnosti. U popodnevnim časovima proglašeni su i pobednici slikarske radionice "Moje selo".
Na štandovima su predstavljeni domaći proizvodi, med, čajevi, rakije, kao i tradicionalna jela, kolači, ručni radovi - vez, pređa, heklanje. Izabrani su i najbolja pita i najbolja domaćica.
Ministar je u sklopu svoje posete Zlatiborskom okrugu obišao i proizvodne pogone tekstilne fabrike „Miteks“ i pčelarsku zadrugu „Pčelari nektar 031“ u selu Vigošte.