Mali: Savremena rešenja za Beograd u vanrednim situacijama
Foto: Zorana

Sastanak sa pomoćnikom direktora Rokfeler fondacije

Mali: Savremena rešenja za Beograd u vanrednim situacijama

Beograd -
Zahvaljujući ovom programu, Beograd će, kako je navedeno u saopštenju gradske uprave, imati mogućnost da u Gradskoj upravi formira kancelariju koja će se baviti uspostavljanjem sistema i razvojem strategije za jačanje kapaciteta grada u kriznim situacijama

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Skupštini Beograda sa Vikramom Singom, pomoćnikom direktora za međunarodne odnose u grupi "100 Resilient Cities" (100 otpornih gradova) Rokfeler fondacije, u koju je uključena i srpska prestonica.

Zahvaljujući ovom programu, Beograd će, kako je navedeno u saopštenju gradske uprave, imati mogućnost da u Gradskoj upravi formira kancelariju koja će se baviti uspostavljanjem sistema i razvojem strategije za jačanje kapaciteta grada u kriznim situacijama. Na ovaj način, Grad će dobiti institucionalnu i ekspertsku podršku, kao i savremena strateška rešenja i programe za vanredne situacije.

Beograd je krajem prošle godine na Samitu Otpornost gradova u kriznim situacijama: inovacije, ulaganja i saradnja" u Singapuru proglašen za jedan od 35 gradova koji su dobili podršku Rokfeler fondacije za jačanje u vanrednim situacijama. Pored Beograda, u grupi "100 otpornih gradova" su i Pariz, Čikago, Boston, Atina, Milano, London Mali je rekao da je Beograd deo ekskluzivne grupe, a to znači da "možemo mnogo da naučimo, ali i da doprinesemo".

"Mi smo nažalost prošle godine imali iskustva sa poplavama, a ovaj program treba upravo da nam pomogne da se pripremimo za eventualne slične situacije", rekao je gradonačelnik, Mali je i dodao da je neophodno naći sistemsko rešenje za ovakve probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track