Zaposleni u JKP "Vodovod i kanalizacija" rekli su danas za Kurir da su jutros oko 7 časova dobili prijavu da je na uglu Ljutice Bogdana i Narodnog heroja Milana Tepića pukla cev, kao i da iz asfalta curi voda.

"Do nesreće nije došlo zbog cevi koja je pukla i smrznute vode na kolovozu, već zbog nepažnje vozača. Havarija na cevi nije bila tolika kako je predstavljeno u javnosti", rekli su za Kurir u ovom javnom preduzeću.

Podsetimo, teška nesreća dogodila se jutros oko 6 sati kod beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović", i tom prilikom povređena je voditeljka Dea Đurđević i još dvoje.

Voditeljku je udario jedan od autobusa u sistemu javnog prevoza koji su se zakucali u automobile, učesnike prethodnog sudara među kojima je kao vozač bila i Dea. U teškom lančanom sudaru u kojem je voditeljka povređena učestvovala su dva autobusa i tri automobila.

Inače, vozač autobusa rekao je da je pokušao da obiđe dva automobila koji su prethodno bili zaustavljeni, jer je došlo do kontakta između njih.

"Međutim, autobus je potom udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se o njega i tako je nastala nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo", kazao je Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika.

Voditeljka je inače stajala na trotoaru i razgovarala sa vozačem automobila sa kojim se sudarila, kada je na nju naleteo autobus i otkinuo joj ruku. Ona se trenutno nalazi na operaciji i lekari pokušavaju da joj spasu ruku.

(Kurir.rs/Nevena Tomašević)