KOLIKO ĆE KOŠTATI TEGLA DOMAĆEG AJVARA NA PIJACI: Goca iz Zvečke godinama ga sprema i očas posla rasproda više od 500 tegli VIDEO
OBRENOVAC - Cene voća i povrća gotovo tradicionalno skaču pred sezonu pravljenja zimnice.
Građani se sve češće opredeljuju za kupovinu gotove zimnice, bilo kod malih ili velikih proizvođača.
Na zelenoj pijaci Gordana Gavrilović iz Zvečke već prodaje slatko, džem, sirup za sokove, kao i paradajz salatu. Za dve nedelje na njenoj tezgi biće i kuvanog paradajza, ajvara, ljutenice, turšije...
Ona je na pijačnoj tezgi nastavila posao posle smrti supruga a poznata je po dobroj zimnici koju sama pravi i prodaje na pijaci.
U pečenje paprika i spremanje ajvara krenuće za 15 dana, a uskoro stiže i sok od paradajza. Zasad ima tzv. paradajz salatu - paradajz koji je samo mleven, u njega su dodati šećer, so i konzervans a koji mnogi jedu zimi tako što naseku luka, preko preliju paradajz salatu pa to jedu uz slaninicu.
- Moj otac je celu zimu živeo na tome - objašnjava Goca.
Litar paradajz salate prodaje za 200 dinara, ima slatko od smokava, belih i crvenih trešanja i drugog voća i tegla košta 500 dinara.
Razni domaći džemovi su joj 400-500 za teglu a kad bude završila ajvar teglu će prodavati za 600 dinara.
Kurir.rs/RTV Mag
VUČIĆ U JEDNODNEVNOJ POSETI BRISELU: Predsednik Srbije u utorak će imati niz važnih sastanaka