OLUJA SE SRUČILA NA BEOGRAD, NEVEROVATNE SCENE IZ BLOKOVA: Usred noći kao da je DAN! (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir

BEOGRAD NE PAMTI OVAKVE SCENE

OLUJA SE SRUČILA NA BEOGRAD, NEVEROVATNE SCENE IZ BLOKOVA: Usred noći kao da je DAN! (FOTO/VIDEO)

Beograd -

Na Novom Beogradu zabeležene su neverovatne scene koje je napravilo jako nevreme koje je večeras pogodilo veliki deo Srbije.

00:26

Nevreme na novom beogradu

Gotovo nestvarne scene viđene su na Novom Beogradu, gde je usred noći nebo zablještalo, tako da izgleda kao da je dan.

nevreme, Beograd, oluja
foto: Kurir

Kako se vidi na najnovijim fotografijama i snimcima, žestoka oluja pogodila je sve delove glavnog grada, a kiša, narodski rečeno, "lije kao iz kabla".

00:18

Potop u Beogradu

Plјuskovi i grmlјavine tek ponegde mogu biti praćeni gradom, a najnestabilniji dan biće sutra, uz pojavu intenzivnih plјuskova i veće količine padavina za kratko vreme uz krupan grad i olujni vetar.

00:07

Nevreme u Beogradu

Prethodno je ove večeri snažna oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom zahvatila zapadni deo Srbije, a prvi su se na udaru našli Podrinje i šire područje Loznice.

Podsećamo, prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova prosledilo upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

nevreme u Beogradu
foto: kurir, Kurir

Naime, RHMZ je najavio narandžasto upozorenje na grmljavinske nepogode sa pljuskovima danas poslepodne i uveče, za područje Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga kao i crveni meteoalarm u ponedeljak, 3. juna, za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski upravni okrug, dok se u svim ostalim upravnim okruzima predviđa narandžasti meteoalarm, stoji u saopštenju MUP-a.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja