JKP „POGREBNE USLUGE“ BEOGRAD OBELEŽAVAJU 85 GODINA: OD TRADICIJE DO SAVREMENIH USLUGA
Foto: JKP “Pogrebne usluge” Beograd

JKP „POGREBNE USLUGE“ BEOGRAD OBELEŽAVAJU 85 GODINA: OD TRADICIJE DO SAVREMENIH USLUGA

Beograd -

Opština grada Beograda osnovala je 1939. godine Pogrebni zavod, poznat kao „Gradski pogrebni zavod“, u javnom interesu. Zavod je bio deo Odseka za groblja Beogradske opštine, a njegova pravila su usvojena 1938. godine. Cilj osnivanja zavoda bio je obezbeđivanje pristupačnih i kvalitetnih pogrebnih usluga za građane.

Od osnivanja na ovamo

Gradski pogrebni zavod bio je smešten na Novom groblju u Beogradu, iznad današnjih kapela za ispraćaje. Već 1939. godine, Zavod je bio potpuno opremljen i sposoban da pruža usluge od najskromnijih do najluksuznijih pogreba. Pored povoljnih cena pogrebne spreme i usluga, Zavod je radio neprekidno, nudeći najluksuznija motorna i zaprežna kola, dekoracije i specijalna transportna vozila za prenos preminulih van Beograda.

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd ove godine obeležava 85 godina postojanja kao gradsko komunalno preduzeće, pružajući pogrebne usluge na deset najvećih gradskih grobalja. Osnovni principi postavljeni prilikom osnivanja, da je javni interes građana na prvom mestu, ostali su moto preduzeća do danas.

Savremene usluge i pogodnosti

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd nudi različite pogodnosti, uključujući umanjenje troškova sahrane za penzionere, što priznaje Fond PIO Republike Srbije, iznosom od 68.863,00 dinara od 1.1.2024. godine. Takođe, korisnici mogu ostvariti 10% popusta na pogrebnu opremu i 5% popusta na izradu novih spomenika u roku od šest meseci od sahrane za korisnike Beogradske senior kartice. Tu je i mogućnost odloženog plaćanja računa za izradu spomenika na šest rata putem čekova građana i korisnicima kartice Banke Poštanska štedionica, kao i 5% popusta na kamen za izradu spomenika u celosti.

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd danas nudi širok spektar opreme, od najpovoljnije do najluksuznije, nastavljajući tradiciju započetu pre 85 godina.

JKP “Pogrebne usluge” Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track