Na Adi Ciganliji je ove nedelje počela zvanična sezona kupanja, a posetioci će moći da uživaju na plaži od 10.30 do 18.30 časova.

Na jednom od omiljenih mesta Beograđana za beg od gradske vrućine i opuštanje, plaže su uređene za posetioce, dok kupači mogu da uživaju u čistoj vodi Savskog jezera, koju garantuje priznanje "Plava zastava".

ada-ciganlija.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

- I ove godine 13. put podižemo plavu zastavicu što je simbol uredenosti i čistoće samog Savskog jezera. Ono što je bitno takođe da naglasimo je da je već Gradski zavod za javno zdravlje obavio testiranja vode u Savskom jezeru, i da je voda potpuno bakteriološki ispravna za kupanje - rekla je Maja Pavlović iz PR službe JP „Ada Ciganlija".

ada-ciganlija2.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

Na kupalištu je sa radom počela spasilačka služba koja će voditi računa o bezbednosti kupača, a dežuraće i dve ekipe Hitne pomoći, Komunalna milicija i dežurna služba obezbeđenja JP „Ada Ciganlija".

Iz JP „Ada Ciganlija" apeluju na posetioce da poštuju radno vreme plaže, pravila ponašanja i sva upozorenja spasilačke službe.

Kurir/gradonacelnik.beograd.rs