ČUO SAM PUCKETANJE, A ONDA EKSPLOZIJU: Ispovesti stanara zgrade u kojoj je IZBIO POŽAR - Jedan čovek uradio HEROJSKU STVAR (VIDEO)
Foto: Instagram/serbialive_beograd

ČUO SAM PUCKETANJE, A ONDA EKSPLOZIJU: Ispovesti stanara zgrade u kojoj je IZBIO POŽAR - Jedan čovek uradio HEROJSKU STVAR (VIDEO)

Beograd -

Požar na Novom Beogradu koji je izbio rano jutros je lokalizovan, ali vatrogasci i dalje rade na dogašivanju.

Navodno, vatra je izbila u obližnjem kafiću, a ubrzo se prenela na parkirani automobil, a zatim i na soliter.

Vatrogasci su ubrzo intervenisali međutim do njihovog dolaska jedan stan je izgoreo, dok je nekoliko njih delimično oštećeno.

Ispred zgrade u Ulici Maršala Tolbuhina stajali su uplašeni stanari koji su posmatrali intervenciju vatrogasaca.

Jedan od njih, koji nije želeo da mu se ime pominje u medijima, ispričao je da je rano jutros čuo zvukove nalik pucketanju, a zatim i eksploziju.

- Bio sam u krevetu kada je nešto počelo da pucketa. Nisam obratio pažnju, ali se onda čula eksplozija. Skočio sam kao oparen i kroz prozor primetio da je obližnji kafić u plamenu i da se vatra širi ka soliteru u kom stanujem - ispričao je ovaj stanar.

Kaže kako je odmah izleteo na hodnik i tamo zatekao nekoliko komšija koji su silazili niz stepenice pokušavajući da izađu iz zgrade.

1 / 6 Foto: Kurir

- Dok sam silazio niz stepenice lupao sam komšijama na vrata i urlao da je izbio požar. Na taj način sam želeo da upozorim sve komšije jer je postojala šansa da je neko u tom trenutku još spavao - priča sagovornik.

Naglašava da su vatrogasci brzo došli, ali da je za ugostiteljski objekat, jedan automobil i nekoliko stanova već bilo kasno.

- Njima ljudima svaka čast. Odmah su krenuli da gase, da trče po kraju i bore se sa stihijom. Koliko sam čuo jedan stan je izgoreo dok je nekoliko njih nagorelo samo sa spoljne strane. Ko zna kako bi se sve završilo da na vreme nismo čuli da nam preti opasnost i potražili spas ispred zgrade - rekao je on.

Uzrok požara se utvrđuje, a na svu sreću nije bilo nastradalih.

(Kurir.rs/Informer/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track