Radovi na proširenju i potpunoj rekonstrukciji Ulice Tošin bunar privode se kraju.

Njihovim završetkom će dva beogradska auto-puta, E75 i „Miloš Veliki”, konačno biti spojena širokom, modernom saobraćajnicom.

Rekonstrukcija ove važne gradske saobraćajnice podrazumevala je kompletnu zamenu dotrajalog asfalta, a proširenjem je ulica dobila po jednu dodatnu traku u oba smera, nova parking mesta i trotoar.

screenshot-214.jpg
Beoinfo 
foto: beoinfo

- Neće se stajati dok auto-putevi E75 i "Miloš Veliki" ne budu kroz Beograd spojeni saobraćajnicom koja ima tri trake u svakom smeru - rekao je Aleksandar Šapić prilikom obilaska ulice Nikole Dobrovića, koja se uliva u Tošin bunar.

Projekat, pored proširenja ulica, predviđa i nove kružne tokove, tunele, podvožnjake i mostove.

Radovi na Tošinom bunaru su obavljani u fazama, da bi se izbeglo zatvaranje čitavih ulica, kako bi saobraćaj sve vreme mogao nesmetano da funkcioniše.

screenshot-209.jpg
Beoinfo 
foto: beoinfo

Ova važna saobraćajnica, koja povezuje Zemun sa novobeogradskim blokovima i Bežanijskom kosom je jedna od „žila kucavica" u velikom projektu smanjenja saobraćajnih gužvi u gradu.

Ranije je posebno, u popodnevnim časovima na tom delu puta, bila velika gužva, koja će završetkom ovih radova prestati jer neće postojati takozvani saobraćajni čep.

Beoinfo PRI KRAJU RADOVI NA PROŠIRENJU I REKONSTRUKCIJI TOŠINOG BUNARA: Moderna saobraćajnica spojiće čak dva auto-puta

kurir.rs/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.