Beograđani drugu godinu zaredom uz personalizovanu karticu besplatno uživaju na otvorenim gradskim bazenima svakoga dana nakon 12 časova!

Ulaz na sva otvorena plivališta prestonice tokom ove letnje sezone slobodan je za sve građane zahvaljujući budžetu brige o ljudima kojim je obuhvaćena i besplatna kartica za bazene.

Personalizovana kartica za besplatan ulaz na bazene uvedena je prvi put 2023. godine na inicijativu gradonačelnika Aleksandra Šapića. Karticu je prve letnje sezone koristilo više od 180 hiljada sugrađana.

I ovog leta kartica je dobrodošla svima, naročito višečlanim porodicama sa malom decom koje su do sada za ovu uslugu na gradskim bazenima tokom leta trebalo da izdvoje i po više desetina hiljada dinara.

screenshot-222.jpg
Beoinfo 
foto: Beoinfo

Prošle godine je više od 180.000 Beograđana koristilo karticu za bazen čija je vrednost oko 39.000 dinara - toliko bi, naime, iznosila ukupna cena karata za ulaz za plivališta bez ove povlastice. Za to je izdvojena posebna suma u gradskom budžetu, a akcija ima dva velika i važna cilja.

Prvi je da se podstakne bavljenje sportom, u vreme kad su i deca i odrasli značajno zapostavili svoju fizičku aktivnost. Ovim Grad želi da motiviše svoje građane da žive zdravije. Prema rečima gradonačelnika Grada Beograda Aleksandra Šapića, da bi se porodica bavila sportom, potrebna je ozbiljna organizacija u kući.

Pored uštede u kućnom budžetu, činjenica da svakog trenutka u toku dnevnog termina besplatno mogu da uđu na bazen, ostanu koliko žele, izađu ili se ponovo vrate, kartica je Beograđanima obezbedila užitak bez razmišljanja i kalkulisanja broja ulazaka i vremena provedenog na kupalištu.

U okviru ponude Grada građanima su na raspolaganju sledeći objekti:

• Sportski centar „Tašmajdan“ • Sportski centar „Voždovac“ • Sportski centar „Olimp" • Sportsko-rekreativni centar „11. april“ Novi Beograd • Sportsko-rekreativno-poslovni centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ • Sportsko-kulturni centar Obrenovac • Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža“ Mladenovac • Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac i • Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

screenshot-221.jpg
Beoinfo 
foto: Beoinfo

Procedura za ostvarivanje kartice za bazene je veoma jednostavna: ona se uz ličnu kartu može izvaditi u bilo kojoj opštini u Beogradu i koristiti na gradskim bazenima u bilo kojoj opštini. Za maloletno dete karticu može izvaditi roditelj uz posedovanje zdravstvene knjižice deteta.

Još uvek nije kasno da podignete svoju karticu za besplatan ulaz na bazene!

kurir.rs/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.