Savremen prostor namenjen sportskim, kulturnim, zabavnim i drugim manifestacijama koji je otvoren u prvoj dekadi ovog veka opremljen je najmodernijom tehnologijom.

Beogradska arena se nalazi na Novom Beogradu, a svoje ime je menjala nekoliko puta, pa je ranije bila poznata i kao Štark i Kombank arena.

Ovaj kompleks čine velika i mala dvorana, parking prostor i pres-centar. Kapacitet sedenja u objektu je nešto više od 18.000, a posetiocima je dostupno 860 mesta u nekoj od 70 luksuznih loža. Beogradsku godišnje poseti između 600.000 i 800.000 ljudi, zbog čega je jedno od najznačajnijih mesta za organizaciju događaja.

screenshot-263.jpg
Beoinfo 
foto: Beoinfo

Gradnja Beogradske arene počela je 1991. godine, a arhitekta projekta je bio Vlada Slavica. Grandiozni objekat površine 48.000 kvadratnih metara prostire se na šest nivoa.

Za posetioce je obezbeđeno 791 parking mesto, a u okviru Arene nalazi se i pres-centar koji može da ugosti 275 ljudi.

Održavanjem turnira „Dijamantska lopta” u julu 2004. godine, Beogradska arena je zvanično otvorena, a od tada su u njoj održana brojna sportska takmičenja, među kojima su evropska prvenstva u košarci, odbojci i rukometu.

Osim sportskih događaja, u Areni se održavaju koncerti svetskih i domaćih zvezda, politički skupovi i druge manifestacije.

screenshot-264.jpg
Beoinfo 
foto: Beoinfo

Beogradska arena neretko je centralno mesto brojnih domaćih i svetskih dešavanja koja se organizuju u glavnom gradu, zbog čega je ubrzo nakon otvaranja postala jedan od simbola Beograda. Danas je jedna od omiljenih lokacija za nastupe inostranih i domaćih umetnika, ali i mesto u kom hiljade navijača prati značajne utakmice koje se ovde održavaju.

Beoinfo NAJVEĆI SPORTSKI I MUZIČKI DOGAĐAJI OVDE SE ORGANIZUJU: Beogradska arena godišnje ugosti čak stotine hiljada posetilaca

kurir.rs/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.