OLIMPIJSKE MEDALJE SPEKTAKULARNO PROSLAVLJENE ISPRED STAROG DVORA: Naše sportiste dočekao gradonačelnik Beograda Šapić
Foto: Beograd.rs

slavlje

OLIMPIJSKE MEDALJE SPEKTAKULARNO PROSLAVLJENE ISPRED STAROG DVORA: Naše sportiste dočekao gradonačelnik Beograda Šapić

Beograd -

Beograd je večeras priredio spektakularan doček za naše olimpijce, koji su za Srbiju osvojili pet medalja – tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Naše sportiste u Starom dvoru dočekao je i ugostio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Po tradiciji, osvajači medalja sa svojim trenerima i članovima timova potom su sa balkona Starog dvora pozdravili i uputili zahvalnost na podršci desetinama hiljada okupljenih građana.

Istorijski uspeh sa građanima proslavili su Novak Đoković, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, „zlatni” vaterpolisti i „zlatni” strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, „srebrna” tekvondistkinja Aleksandra Perišić i srpski tim košarkaša, koji su osvojili bronzu na Olimpijskim igrama.

Stari dvor, Olimpijci, Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović zahvalio je na podršci koju su imali tokom čitavog takmičenja, uz tradicionalno pitanje i odgovor, koji su se mogli čuti posle svakog meča: „Ko je najbolji? Srbija!”. Košarkaš Aleksa Avramović je rekao da je „za ovo vredelo živeti”.

1 / 3 Foto: Beograd.rs

Za ovo je vredelo živeti.

Aleksa Avramović, košarkaš

– Živela Srbija, slava Bogu – poručio je Avramović, uz veliku zahvalnost svima.

Nakon košarkaša na balkon je izašla i tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja je rekla da joj je puno srce, upućujući veliko hvala za „vetar u leđa”.

Stari dvor, Olimpijci, Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec pozdravljeni su, takođe, gromoglasno, navodeći da je sve ovo velika čast.

– Hvala vam što ste verovali u nas onda kada mi nismo dovoljno verovali u sebe. Ovo nije samo naša medalja već svakoga od vas – rekla je Zorana Arunović.

1 / 2 Foto: Beograd.rs

Uz zvuke melodije iz „Otpisanih” i srpska vaterpolo reprezentacija sa članovima tima izašla je na balkon Starog dvora. Nikola Jakšić, kapiten vaterpolo reprezentacije, naveo je da se sve isplati samo zbog ovog momenta.

– Hvala vam što ste tu u tolikom broju. Divni ste. Nadam se da ćemo imati šanse da vas obradujemo i u narednom periodu – obratio se Jakšić.

Stari dvor, Olimpijci, Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Selektor Uroš Stevanović rekao je publici da je „ovo zlatnije i od zlatne medalje”.

Niste svesni koliko dajete snage i podstrek svima nama.

Novak Đoković, teniser

Za kraj, najbolji teniser sveta Novak Đoković prisetio se da je više puta u svojoj karijeri bio na balkonu, ali da svaki put dobija sve veću inspiraciju.

Stari dvor, Olimpijci, Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Niste svesni koliko dajete snage i podstrek svima nama. Ovo je najlepši osećaj koji sportista može da doživi. Hvala vam još jednom, živela Srbija – rekao je Đoković.

Događaju su prisustvovali čelnici Grada Beograda, Republike Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, treneri, članovi timova i učesnici Olimpijskih igara. U muzičkom delu izvedene su pesme „Igraj i pobedi” i „Veseli se srpski rode”, a „dan za ponos i pamćenje” uveličan je trubačima i vatrometom.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ A. K.

Bonus video:

04:36

Svetislav Pešić na dočeku u Skupštini grada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track