JKP „Parking servis” putem akcije „Bebi parking-mesta” od 2017. godine donira potrebnu medicinsku opremu porodilištima.

Ovom akcijom obuhvaćena su četiri beogradska porodilišta, a ispred svakog od njih nalazi se po šest „bebi parking-mesta”.

Sredstva se prikupljaju na taj način što svi vozači koji ostave svoje automobile na „bebi parking-mestima” plaćanjem parkiranja daju donaciju za obližnje porodilište.

„Sama akcija je krenula na taj način što smo u startu uzeli tri porodilišta koja su bila u zoniranom delu grada, to su porodilište „Narodni front”, porodilište u Višegradskoj i Zvezdara i tada su obeležena po tri „bebi” parking-mesta ispred svakog od njih”, kaže Dragana Brdar iz JKP-a „Parking servis”.

parking.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

Pre nekoliko godina u akciju je uključeno i porodilište u Zemunu, a broj bebi parking-mesta je 2019. godine povećan sa tri na šest.

„Bebi parking-mesta” obeležena su tablom obaveštenja na saobraćajnom znaku kao i simboličnom slikom rode u okviru horizontalne signalizacije.

parking-1.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

Ukupan godišnji prihod od naplate parkiranja na 24 bebi mesta Grad Beograd i „Parking servis” koriste za donaciju nepohodne medicinske opreme porodilištima, kako bi se unapredio rad ovih zdravstvenih ustanova.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ A. K.