RADIO BEOGRAD SLAVI 100. ROĐENDAN: Koncerti na Tašmajdanu 23. i 24. avgusta!
Foto: Beograd.rs

jubilej

RADIO BEOGRAD SLAVI 100. ROĐENDAN: Koncerti na Tašmajdanu 23. i 24. avgusta!

Beograd -

Čuvena radio-stanica ove godine slavi vek postojanja, a tim povodom, 23. i 24. avgusta biće održani koncerti na Tašmajdanu.

Radio Beograd
foto: Beograd.rs

Radio Beograd u proteklih 100 godina informiše, edukuje i zabavlja slušaoce pružajući im bogat program iz različitih društvenih oblasti. Ovogodišnji rođendan najdugovečnijeg elektronskog medija sa ovih prostora prati niz svečanih događaja i priznanja.

„Radio Beograd je ove godine, kao jedna od naših retkih institucija kulture koje traju 100 godina, ovenčan i Sretenjskim ordenom prvog stepena. Takođe, izdata je i jedna poštanska marka Pošte Srbije u čast godišnjice Radio Beograda koja na predivan način simbolizuje i ovu zgradu iz koje danas emitujemo program, zgradu Zanatskog doma, ali i sve tehničke kapacitete Radio Beograda i njegov značaj. Osim toga, imaćemo dva svečana koncerta na Tašmajdanu, na kojima će se predstaviti ansambli naše muzičke produkcije”, kaže Ranko Stojilović iz Deska kulture Radio Beograda.

Jubilej Radio Beograda biće proslavljen koncertnim večerima na Tašmajdanu, koje će se održati 23. i 24. avgusta, a na programu su zabavna i narodna muzika. Takođe, biće održana i svečana akademija povodom rođendana ove medijske kuće.

Radio Beograd
foto: Beograd.rs

Svoj program emitovao je prvi put 1924. godine, pod imenom Radio Beograd Rakovica.

Prvo veče posvećeno je razvoju klasične, džez, evergrin i pop muzike, a druge večeri će se predstaviti naši narodni ansambli i Narodni orkestar Radio televizije Srbije uz najomiljenije soliste koji su vezani za Radio Beograd. Imaćemo i svečanu akademiju 1. oktobra, a pripremili smo i jedan dokumentarni film, koji tretira razvoj Radio Beograda u ovih stotinu godina”, dodaje Stojilović.

U novi vek, Radio Beograd ulazi kao medij koji je među publikom poznat po kvalitetnom programu koji čine kultne emisije koje su stvarali veliki ljudi sa ovih prostora. Tokom 100 godina postojanja na medijskoj sceni, Radio Beograd beleži velike uspehe, a dokaz tome je i program koji publika prati decenijama.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track