AKCIJA "BEBI PARKING KARTA": Besplatno parkiranje za roditelje mališana do godinu dana
Foto: Beograd.rs/ shutterstock

pomoć roditeljima

AKCIJA "BEBI PARKING KARTA": Besplatno parkiranje za roditelje mališana do godinu dana

Beograd -

Grad Beograd i JKP „Parking servis” pomažu svim roditeljima beba kroz besplatne sate parkiranja.

Program „Bebi parking karta” je incijativa kojom je omogućeno besplatno parkiranje roditeljima mališana starih do godinu dana. Svoja vozila građani mogu besplatno parkirati u blizini zdravstvenih ustanova, u zoniranim delovima grada, kao i na SMS parkiralištima.

- Bebi parking karte su takođe jedna od društveno odgovornih akcija koje sprovode Grad Beograd i „Parking servis”. Reč je o akciji koja podrazumeva da svim budućim odnosno novopečenim roditeljima poklanjamo 30 sati besplatnog parkiranja - kaže Dragana Brdar iz JKP-a „Parking servis”.

Jedna „Bebi parking karta” važi 60 minuta i jedinstvena je za sve tri zone. Roditelji se za ovu uslugu mogu prijaviti u „Parking servisu” do navršenih godinu dana starosti deteta. Usluga se može koristiti i nakon godinu dana, sve dok se ne potroši 30 besplatnih sati.

Bebi parking karta, bebe, parking, roditelji, akcija
foto: Beograd.rs/ shutterstock

- Danas prijavljivanje i sama procedura funkcionišu na taj način što roditelji beba, kada se beba rodi, treba da dođu u „Parking servis” da donesu izvod iz matične knjige deteta i svoju saobraćajnu dozvolu, odnosno da dokažu da imaju automobil, i mi njima poklanjamo 30 sati besplatnog parkiranja - objašnjava Brdar.

Potrebna dokumentacija za prijavu za „Bebi parking kartu“:

  • lična karta
  • saobraćajna dozvola
  • izvod iz matične knjige rođenih deteta

Ova akcija postoji od 2011. godine, a od 2024. godine „bebi parking karte” su postale elektronske, jer je JKP „Parking servis” počeo da primenjuje sistem elektronske kontrole naplate parkiranja.

Bebi parking karta, bebe, parking, roditelji, akcija
foto: Beograd.rs/ shutterstock

Pored ove akcije, „Parking servis” putem projekta „bebi parking-mesto” takođe vodi računa o najmlađima, donirajući pomoć porodilištima. Cilj akcije „bebi parking karta” je da roditeljima olakša parkiranje prilikom poseta pedijatru, kao i obavljanja drugih obaveza koje ih očekuju sa tek rođenom bebom.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs

Bonus video:

02:40

OVA STVAR ĆE POVEĆATI BROJ PARKING MESTA I SMANJITI BROJ AUTOMOBILA U BEOGRADU?! Stručnjaci: To je konstanta koja treba da traje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track