Obuća, smeće, bicikli, trotineti, kišobrani, sportski rekviziti, dečje igračke, cipelarnici... Poduži je spisak stvari koje smo viđali ispred vrata naših komšija ili u zgradama koje posećujemo, ali da nekome padne na pamet da drži veš mašinu i frižider u hodniku i to zabravljen - još nismo.

Baš takva scena zabeležena je u jednoj zgradi u Žarkovu i kako se vidi na fotografijama objavljenim na mreži "X" u prolazu između spratova, odmah pored stepeništa, komšije i posetioci bi mogli da se sapletu o belu tehniku jednog stanara.

Naime, pored vrata stana najpre stoji niz uredno složene obuće, zatim veš mašina, pa frižider, dok se preko puta nalazi komoda. Građevinski materijal koji se, takođe, vidi na slici verovatno je razlog ove sulude ideje vlasnika, ali pored svega što drži u hodniku, jedan detalj je ljudima posebno privukao pažnju.

Kako ostalim komšijama ne bi palo na pamet da mu vršljaju po frižideru, njegov vlasnik se dosetio da ga zaključa i to katancem, iako ostatak izuma deluje nepouzdano toliko da može da se odvije običnim šrafcigerom.

"Reci mi da je veš mašina povezana i da radi?", "Ovaj izum je za svaku pohvalu", "Samo klozetska šolja fali!", "Zamisli ideš svakih pola sata po nešto iz frižidera i nosiš svakih pola sata kalauz sa sobom", "Frižider/sef je najbolji", glasili su neki od komentara korisnika mreža, uz koje dodaju i reči osude na račun vlasnika stvari u hodniku.

Međutim, da nemaju samo stanari iz Žarkova problem, govori još fotografija koje su se našle u komentarima, a na kojima se ispred vrata stanova vidi, takođe, veš mašina, zatim motor, čitav ormar gotovo u visini ulaznih vrata i noćni stočić sa knjigama i papirima.

Drugi napominju da su ovakve stvari protivzakonite i lako rešive.

"Zovite komunalce, za ovo dolaze bez problema!", "Upravnik zgrade bi trebao da napiše obaveštenje o uklanjanju predmeta iz zajedničkih prostorija to jest hodnika sa određenim rokom. Ako to stanari ne učine upravnik ili stanari mogu da podnesu prijavu komunalnoj inspekciji pri opštini/gradu koja će sankcionisati vlasnike stvari", "Prijavite komunalnoj miliciji. Hodnici moraju da budu prohodni u svom punom kapacitetu. Kod mene u ulazu su pisali opomene zbog cveća i bicikla", pišu oni.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)