Na inicijativu gradskih vlasti u opštinama na teritoriji Beograda se rekonstruišu i grade predškolske ustanove.

Grad Beograd, osim što je omogućio da svi vrtići na teritoriji grada budu besplatni, takođe ulaže i u njihovu rekonstrukciju i izgradnju na nekoliko lokacija, a u planu su i novi radovi u predškolskim ustanovama.

- Rekonstruisali smo objekat u Predškolskoj ustanovi „Zemun”, vrtić „Čvorak” u Batajnici. Završena je rekonstrukcija vrtića „Žikica Jovanović Španac” na Voždovcu, deca su se tu već vratila u svoj vrtić, tako da eto radimo vredno, a negde pravimo i planove za narednu godinu”, navodi Aleksandra Čamagić, Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

vrtic.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

Pored rekonstruisanja, Grad Beograd investira i u izgradnju novih vrtića, čime se otvaraju dodatna mesta za mališane u predškolskim ustanovama.

U toku leta otvoreno je obdanište u Bariču, u kom može da boravi oko 200 dece i jedno je od najvećih u gradu. U naselju Braće Jerković na Voždovcu se trenutno gradi vrtić koji će se prostirati na 1.800 kvadrata i moći će da primi između 270 i 300 mališana.

vrtici.jpg
Beograd.rs 
foto: Beograd.rs

U toku je i izgradnja vrtića u Borči, koji će se nalaziti u blizini novog Doma zdravlja na Paliluli. Takođe, u naselju Ovča se gradi obdanište koje će imati centralnu kuhinju za sve predškolske ustanove na levoj obali Dunava.

Rekonstruisanjem i izgradnjom vrtića, mališanima na teritoriji Grada Beograda biće omogućeno odrastanje i obrazovanje u kvalitetnim i modernim uslovima.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ A. K.