Do 18. februara Sekretarijatu za socijalnu zaštitu mogu se podneti prijave za finansiranje projekata koji za cilj imaju unapređenje kvaliteta usluga u sistemu socijalne zaštite

BEOGRAD - Sekretarijatu za socijalnu zaštitu mogu se do 18. februara podneti prijave za finansiranje projekata koji za cilj imaju unapređenje kvaliteta usluga u sistemu socijalne zaštite.

Ovaj sekretarijat raspisao je tri javna poziva za finansiranje ovakvih projekata – za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite, zaštite osoba sa invaliditetom i pomoći starijima na teritoriji grada Beograda, kao i dva konkursa za finansiranje projekata koje realizuju udruženja za oblasti socijalne zaštite romske populacije na teritoriji grada Beograda. Svi izabrani projekti i programi moraju biti realizovani do kraja 2013. godine.

– S obzirom na uspešnu realizaciju projekata u prethodnoj godini, opravadana je svrha konkursa, stoga se i u 2013. nastavlja saradnja sa nevladinim sektorom na isti način. Cilj ovih javnih poziva je da se podrže projekti i programi od javnog interesa koji podržavaju sveobuhvatnu socijalnu politiku grada Beograda – istakla je za Beoinfo Aleksandra Krstić, zamenica sekretara za socijalnu zaštitu i članica komisije za izbor ovih projekata.

Prema njenima rečima, kada je u pitanju zaštita romske populacije, sekretarijat će pružiti podršku projektima kojima se realizuju pripremni programi za polazak u školu dece koja nisu obuhvaćena pripremnim programom, a treba da se upišu u prvi razred školske 2013/2014. godine.

– Ovaj konkurs takođe podrazumeva podršku projektima u oblasti socijalizacije i edukacije odraslog romskog stanovništva, pre svega edukaciju mladih bračnih parova i razvijanje svesti o značaju formiranja funkcionalnih porodica, školovanju dece, zapošljavanju i brizi o osnovnoj zdravstvenoj zaštiti – rekla je Aleksandra Krstić naglasivši da svi izabrani projekti i programi moraju biti realizovani do kraja 2013. godine.