Radovi u delu Ulice Dragoslava Srejovića na Paliluli doveli su prethodnih dana do ogromnih gužvi, naročito u jutarnjem i popdnevnom špicu, te građani koji žive u tom kraju, kao i oni koji idu na posao ili u školu iz Koteža, Krnjače, Borče i drugih naselja preko Pančevačkog mosta putuju i više od sat vremena do centra grada.

Međutim, kako Kurir saznaje, iako je trebalo da radovi i ovakav režim saobraćaja traju do 16. oktobra, olakšanje stiže već naredne sedmice.

Naime, zbog radova u ulici Dragoslava Srejovića zatvorena je deonica od 220 metara, i to od raskrsnice kod hale "Aleksandar Nikolić" do benzinske pumpe kod okretnice autobusa na Bogosloviji.

WhatsApp Image 2024-09-26 at 07.43.01_205d4929.jpg
Kurir 

- Živim u Borči i prethodnih dana mi bukvalno treba više od sat vremena da stignem do grada. Gužve su nemoguće. Na Pančevačkom mostu vozila bukvalno mile. Ljudi su nervozni, kasne na posao, u školu... Neki i izlaze iz autobusa i idu peške - priča za Kurir jedna sugrađanka.

Kurir je u vezi sa tim uputio i pitanja gradskom Sekretarijatu sa soabraćaj gde su objasnili da JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izvodi radove na izgradnji fekalne kanalizacije i ulične vodovodne mreže u Ulici Dragoslava Srejovića, te da se radi na rešavanju ovog problema.

- Kanalizaciona mreža se nalazi na sredini kolovoza i položaj i dubina iskopa ne omogućavaju bezbedno odvijanje saobraćaja pored zone radova i zbog toga je obustavljen saobraćaj na deonici od br. 2 prema kružnom toku Bogoslovija. Prvobitno je trebalo da radovi i ovakav režim saobraćaja traju do 16. oktobra, ali zbog kolona vozila koje se formiraju, izvođač je promenio tehnologiju radova i prvo će završiti radove na kanalizacionoj mreži, a nakon toga će, za vreme radova na vodovodnoj mreži, za saobraćaj otvoriti saobraćajnu traku u smeru od kružnog toka Bogoslovija prema Mitropolita Petra. Predviđeno je da se režim promeni 3. oktobra - objasnili su u Sekretarijatu za Kurir.

 Bonus video:

Kurir SAOBRAĆAJNI KOLAPS NA BEOGRADSKIM MOSTOVIMA: Pogledajte kakav je haos na Gazeli i Pančevcu, a tek u Despota Stefana (FOTO)