Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" više od 20 godina brine o jednoj od najznačajnijih turističkih lokacija u glavnom gradu.

Revitalizacijom ove znamenitosti, čuva se jedan od najznačajnijih spomenika kulture, a trenutno su u toku radovi na obnovi Vidin kapije koja se nalazi na severoistočnom delu Beogradske tvrđave.

Beogradska tvrđava 2.jpg
Beograd.rs 


- Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" kontinuirano obnavlja i revitalizuje Tvrđavu i zidine iz raznih era i perioda njene istorije. Najnoviji i trenutni radovi su na obnovi i revitalizaciji Vidin kapije koja je generalno nekada bila glavni istočni ulaz u Beogradsku tvrđavu, a tu će se upotpuniti prostorije sa različitim umetničkim sadržajima koji će se tamo koristiti - kaže Ivan Urošević iz JP "Beogradska tvrđava".

Ivan Urošević.jpg
Beograd.rs Ivan Urošević

Vidin kapija je izgrađena u periodu između 1740. i 1760. godine, u doba velike turske rekonstrukcije Beogradske tvrđave.

Osim u obilasku znamenitosti, posetioci Tvrđave, mogu da uživaju i u prirodi. U dalekoj prošlosti Tvrđava je, kako Urošević kaže, bila poznata lokacija za odmor.

Beogradska tvrđava 3.jpg
Beograd.rs 


- Uvek treba posetiti Beogradsku tvrđavu, a kao što su Otomani ili Turci voleli da kažu za Beogradsku tvrđavu, ona je breg za razmišljanje gde možete da opustite sva svoja čula i da uživate u svom trenutku - dodaje Urošević.

Beogradska tvrđava 4.jpg
Beograd.rs 


Ova kulturno-istorijska celina jedna je od najznačajnijih turističkih lokacija u našem gradu, jer je kolevka istorije Beograda, a obnavljanjem Tvrđave, čuva se naša prošlost.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs

Video plus Bakljada na Kalemegdanu u znak sećanja na NATO agresiju