U našem gradu održavaju se značajna sportska takmičenja i manifestacije, a naši sportisti ostvaruju svetski priznate uspehe.

U Beogradu se nalaze i naši najveći klubovi, koji ostvaruju zavidne rezultate u različitim sportovima, a zahvaljujući velikim uspesima i manifestacijama koje se u njoj organizuju, srpska prestonica je regionalni sportski centar.

Doček ispred Skupštine grada.jpg
Beograd.rs 



"Sport i kultura ključni su za razvoj zajednice i promociju istinskih vrednosti."

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda


- Posebno je lepo raditi u sportu kada je grad Beograd u pitanju zato što je Beograd zaista regionalni sportski centar, i to je grad sa vrlo bogatom sportskom istorijom. Grad sa 2 najveća sportska društva i 2 najveća i fudbalska i košarkaška kluba, "Crvenom zvezdom" i "Partizanom". To je grad Novaka Đokovića, grad velikih imena svetskog sporta, ne samo regionalnog i ne samo srpskog, tako da je veliko uživanje raditi u sistemu beogradskog sporta - kaže Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu.

Nikola Penić.jpg
Beograd.rs 


Osim svetski uspešnih sportista koji su svoje početke napravili u glavnom gradu, u Beogradu se, u oblasti sporta, ističu i velike manifestacije koje se uspešno organizuju.

Aleksandar Šapić i Novak Đoković.jpg
Beograd.rs 


Takođe, proslave velikih uspeha naših sportista koje se organizuju u Beogradu su veoma posećene, a slaveći njihove pobede, naš grad ujedno promoviše bavljenje sportom, koji je jedan od ključnih faktora za kvalitetan i zdrav način života.

Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs