Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas obeležavanju osam decenija od osnivanja Instituta za transfuziju krvi Srbije.

On je tom prilikom istakao da je poziv za obeležavanje jubileja ove veoma važne ustanove doživeo kao čast.

Šapić 2.jpg
Beoinfo 

– Drago mi je što ste me pozvali da dam svoj skroman doprinos i da pokažem koliko poštovanja imam prema ovoj instituciji, te koliko smatram da je važna za srpsko društvo, naš narod i sve građane ove zemlje. Poželeću vam još mnogo godina postojanja i da posao koji radite nastavite da obavljate kao i do sada. Svi zajedno treba da širimo informaciju i edukujemo o tome koliko je važno biti saučesnik u onome što radite. Tako čuvamo sebe, naša pokoljenja i nove generacije – rekao je Šapić na svečanosti u Narodnoj biblioteci.

Šapić 6.png
Beoinfo 

On je još jednom čestitao jubilej i izrazio veliku zahvalnost svima onima koji obavljaju ovaj važan i odgovoran posao. Na kraju je istakao da će Grad nastaviti da pomaže koliko god može, uz svest o tome da uvek može i bolje i više.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije dr Vesna Mijucić istakla je da je ovaj veliki jubilej prilika da se javnost podseti svetle tradicije transfuziologije u našoj zemlji.

Šapić 4.png
Beoinfo 

Takođe, kako je istakla, prilika je i da se oda počast zaslužnima, te sagledaju dalji pravci delovanja.

– Misija Instituta u istorijskom kontekstu je ostala ista. Ogleda se u kontinuiranim aktivnostima u promovisanju i omasovljavanju davalaštva, kao i na obezbeđivanju dovoljne količine sigurne krvi – istakla je doktorka Mijucić.

Šapić 3.png
Beoinfo 

U programu obeležavanja velikog jubileja učestvovao je hor KUD-a „Abrašević”, a prikazan je film „Priča koja spaja”.

kurir.rs/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.

 Bonus video:

00:25
Aleksandar Šapić i Zlatko Perinski, ministar za lokalnu samoupravu Severne Makedonije Izvor: Grad Beograd